22/11/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Nederland

Algemene informatie

Branche

Bouw

Soort bedrijf

Installatiebedrijf

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 500.000 - € 1.000.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Vanwege gezondheidsredenen, heeft de huidige eigenaar van deze onderneming besloten om ruimte te geven aan zijn herstel en aan andere activiteiten. Het is het zijn wens om de onderneming aan een opvolger over te dragen, zodat er continuïteit is voor zowel personeel als voor de opdrachtgevers en klanten.

Het bedrijf bestaat al tientallen jaren en is een totaalinstallateur met expertise in zowel de zakelijke markt als in de markt van particulieren. Verwarming, sanitair, elektra, loodgieterswerkzaamheden en dak- en zinkwerk vormen de kernactiviteiten van de onderneming. In haar dienstverlening biedt ze een totaalpakket aan met een duidelijke ontwikkeling naar duurzame installaties, zoals zonnepanelen en laadpalen. De onderneming en haar medewerkers beschikken over alle benodigde certificaten die door wet- en regelgeving verplicht zijn gesteld.


Activiteiten van het bedrijf

De bestaande klantengroep is naar zijn aard divers samengesteld, voor een deel bestaande uit particulieren die naar behoefte de opdracht verstrekken. In de loop der jaren is een groep pleitbezorgers (aannemersbedrijven) opgebouwd die trouw zijn aan de onderneming. De omzet ligt rond de € 1,9 à € 2,2 miljoen euro per jaar.

De onderneming is gevestigd in een van de grotere plaatsen in Noord Nederland. Het primair werkgebied is gelegen in een straal van 25 kilometer rondom de eigen vestigingsplaats en is voornamelijk gericht op particuliere klanten. Het bedrijf werkt samen met verschillende aannemers en is betrokken bij verschillende nieuwbouwprojecten, waarvoor ze de installatiewerkzaamheden verzorgd. De bouwgebieden bevinden zich buiten de straal van 25 kilometer. Het bedrijfspand is volledig ingericht voor de activiteiten en is eigendom van de ondernemer. Het pand kan door de nieuwe eigenaar voor een kortere of langere periode kan worden gehuurd tegen markt conforme condities.


Onderscheidend vermogen

Naast de ondernemer heeft het bedrijf 14 medewerkers in loondienst, waarvan 11 monteurs en installateurs. Voor specifieke montageklussen wordt gebruik gemaakt van een uitgebreide en vaste groep van uitzendkrachten en ZZP’ers. Hiermee is het bedrijf flexibel genoeg en kan tijdens het in eventuele mindere perioden op personeelsinzet besparen. Vanwege de gezondheidssituatie van de eigenaar heeft het bedrijf de afgelopen jaren de werkzaamheden zo verdeeld dat de afhankelijkheid van de eigenaar sterk is afgenomen.

Het aanbod betreft de overname van 100% van de aandelen van de vennootschap. De onderneming heeft, behoudens enkele (aflopende) leasecontracten, geen langlopende schulden en is erop ingericht om zo over genomen te kunnen worden.

Belangstelling? Na ondertekening van een geheimhoudingsovereenkomst wordt meer informatie beschikbaar gesteld in de vorm van een informatiememorandum.


Installatiebedrijf in Noord Nederland
Regio
Noord-Nederland
Branche
Bouw
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
500.000 - 1.000.000
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.