Profile number 107208

Installatiebedrijf in Noord Nederland

22/11/2023 Date added

Located in

Noord-Nederland

General information

Sector

Construction

Type of company

Installation company

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

10 - 25

Type of buyer

Strategic acquisition


Financial information

Turnover last financial year

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Asking price

€ 500.000 - € 1.000.000

Earnings before taxes

Confidential


Company history/background

Vanwege gezondheidsredenen, heeft de huidige eigenaar van deze onderneming besloten om ruimte te geven aan zijn herstel en aan andere activiteiten. Het is het zijn wens om de onderneming aan een opvolger over te dragen, zodat er continuïteit is voor zowel personeel als voor de opdrachtgevers en klanten.

Het bedrijf bestaat al tientallen jaren en is een totaalinstallateur met expertise in zowel de zakelijke markt als in de markt van particulieren. Verwarming, sanitair, elektra, loodgieterswerkzaamheden en dak- en zinkwerk vormen de kernactiviteiten van de onderneming. In haar dienstverlening biedt ze een totaalpakket aan met een duidelijke ontwikkeling naar duurzame installaties, zoals zonnepanelen en laadpalen. De onderneming en haar medewerkers beschikken over alle benodigde certificaten die door wet- en regelgeving verplicht zijn gesteld.


Company activities

De bestaande klantengroep is naar zijn aard divers samengesteld, voor een deel bestaande uit particulieren die naar behoefte de opdracht verstrekken. In de loop der jaren is een groep pleitbezorgers (aannemersbedrijven) opgebouwd die trouw zijn aan de onderneming. De omzet ligt rond de € 1,9 à € 2,2 miljoen euro per jaar.

De onderneming is gevestigd in een van de grotere plaatsen in Noord Nederland. Het primair werkgebied is gelegen in een straal van 25 kilometer rondom de eigen vestigingsplaats en is voornamelijk gericht op particuliere klanten. Het bedrijf werkt samen met verschillende aannemers en is betrokken bij verschillende nieuwbouwprojecten, waarvoor ze de installatiewerkzaamheden verzorgd. De bouwgebieden bevinden zich buiten de straal van 25 kilometer. Het bedrijfspand is volledig ingericht voor de activiteiten en is eigendom van de ondernemer. Het pand kan door de nieuwe eigenaar voor een kortere of langere periode kan worden gehuurd tegen markt conforme condities.


Unique selling points

Naast de ondernemer heeft het bedrijf 14 medewerkers in loondienst, waarvan 11 monteurs en installateurs. Voor specifieke montageklussen wordt gebruik gemaakt van een uitgebreide en vaste groep van uitzendkrachten en ZZP’ers. Hiermee is het bedrijf flexibel genoeg en kan tijdens het in eventuele mindere perioden op personeelsinzet besparen. Vanwege de gezondheidssituatie van de eigenaar heeft het bedrijf de afgelopen jaren de werkzaamheden zo verdeeld dat de afhankelijkheid van de eigenaar sterk is afgenomen.

Het aanbod betreft de overname van 100% van de aandelen van de vennootschap. De onderneming heeft, behoudens enkele (aflopende) leasecontracten, geen langlopende schulden en is erop ingericht om zo over genomen te kunnen worden.

Belangstelling? Na ondertekening van een geheimhoudingsovereenkomst wordt meer informatie beschikbaar gesteld in de vorm van een informatiememorandum.


Installatiebedrijf in Noord Nederland
Region
Noord-Nederland
Sector
Construction
Type
For sale
Turnover
1.000.000 - 2.500.000
Overname
500.000 - 1.000.000
Get in contact Save to favourites

Interested or more information?

You can get in touch with the profile provider free of charge and without obligation. After entering your e-mail address you can express your interest or request more information. The data requested by us is intended solely for making contact and will therefore be treated discretely by the receiving party.

This is how you get in touch:

  • Enter your e-mail address below
  • If it is already known, log in or click on forgot password
  • Then fill in the response form and send it
  • We check your response and send it to the provider
  • The provider will contact you within 7 days
  • Didn't hear anything after 7 days? Let us know


Accompanying text for provider

  • Ask your questions
  • Indicate where your interest comes from
  • Tell something about your background

Available capital

Please note: financing a business acquisition requires a minimum of 25% own contribution.


This data is only intended for establishing contact. The data is checked by us before we send it to the provider. Responses that are incomplete or contain incorrect information will not be forwarded.

Postal code

Please enter your postal code and house number and the address will be filled in automatically.


E-mail

Make sure you enter the right data, otherwise the owner cannot contact you.

Phone number

If we contact you, we will always do so confidentially. Please be sure to enter the right number.

Mobile phone number

If we contact you, we will always do so confidentially. Please be sure to enter the right number.


After posting this reaction, an account will be created for you automatically. From here you can easily manage these and any subsequent responses. Create a password below. The password must be at least 6 characters long.