Profiel nr. 107170

Uniek duurzaam meubelconcept; Dutch design made locally, worldwide

13/11/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Holland

Ook interessant voor

Heel Nederland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Wonen en slapen

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 100.000 - € 250.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Ter overname aangeboden: uniek duurzaam Nederlands meubelmerk met een volledig eigen collectie Dutch design flat pack meubels, vervaardigd in en verkocht vanuit de flagship retail winkel in het centrum van Amsterdam. Inbegrepen is ook de goed lopende online store met configurators die klanten in staat stelt meubels op maat te bestellen, zonder meerprijs. Productieproces is van front-end configurator tot en met CNC productie volledig geautomatiseerd, geen tussenkomst ontwerper of technisch tekenaar nodig. Items ook beschikbaar via beperkt aantal geselecteerde image-verkooppunten zoals Het Stedelijk Museum in Amsterdam en museum Beelden aan Zee in Scheveningen. 

Inmiddels is voor meer dan een miljoen aan meubels verkocht, waarbij de items hun weg hebben gevonden naar meer dan 40 landen. Vanwege persoonlijke omstandigheden en de overtuiging dat anderen beter geschikt zijn de volgende (schaal-) fase van het merk vorm te geven, wordt het volledige bedrijf nu te koop aangeboden.


Activiteiten van het bedrijf

Alle 25+ ontwerpen zijn flatpacked en kunnen worden geassembleerd zonder lijm, schroeven of spijkers; uitsluitend op houtverbindingen. Als zodanig is de collectie zeer geschikt voor voordelige verzending. De extreem hoge kwaliteit stelt ons in staat levenslange garantie te bieden. Het bedrijf is ingericht op (internationale) schaalbaarheid waarbij decentrale productie (produceren dicht bij de afnemer, ongeacht waar hij/zij woont, ipv centraal in lage lonen landen en containers vullen) een belangrijke rol inneemt. 

De unieke webshop met configurators stelt klanten in de gelegenheid hun item naar eigen wens aan te passen, van basis maatvoering tot kleuren en gedetailleerde specificaties. De front-end configurators zijn volledig geautomatiseerd en middels een dashboard gekoppeld aan zowel parametrische ontwerpsoftware als nesting software, waardoor een -door de klant online geschaald- item zonder tussenkomst van een ontwerper of technisch tekenaar via de CNC machine geproduceerd wordt.


Onderscheidend vermogen

Het merk, het concept en de ontwerpen zijn volledig nieuw en uniek. De flag ship winkel in het centrum van Amsterdam biedt door middel van de productie terplekke op de winkelvloer een volledig andere retailervaing, terwijl de webshop vanwege de configurators de klant een unieke kans biedt op betaalbaar maatwerk. Het concept om de online verkochte items direct digitaal te alloceren naar de (te openen) werkplaats of winkel dichtbij de afnemer, waar dan ook ter wereld, maakt het concept tot een van de meest duurzame initiatieven in de meubelindustrie. De meubelontwerpen zelf zijn allemaal ontworpen naar de paramters van het concept, worden vervaardigd uit een enkel hoogwaardig materiaal, met een enkele machine en zijn allen zonder lijm, spijkers of schroeven te assembleren. 


Overig

De twee oprichters, een met uitgebreide internationale mode/retail ervaring en een senior architect, zijn het bedrijf 6 jaar geleden gestart en hebben het merk van de grond af vorm gegeven en opgebouwd. Duurzaamheid, internationalisatie en schaalbaarheid van het concept heeft daarbij altijd centraal gestaan, waarbij decentrale productie (produceren dicht bij de afnemer, ongeacht waar hij/zij woont, i.p.v. centraal in lage lonen landen en containers vullen) een centrale rol in het concept inneemt. Inbegrepen bij de verkoop zijn: 

  •  Retail flag ship store in centrum Amsterdam
  •  Werkplaats met alle machines en benodigdheden om te produceren, inclusief high-end CNC freestafel
  •  85k aan voorraad en inventaris
  •  In heel EU beschermd merk
  •  IP voor alle 25 meubelontwerpen, beeldmerk, logo etc
  •  Bestand van 1800 actieve klanten, waarvan vele echte 'fans', heel veel herhaalaankopen
  •  Webshop met configurators, social media account

Afbeeldingen
Uniek duurzaam meubelconcept; Dutch design made locally, worldwide
Regio
Noord-Holland
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
100.000 - 250.000
Overname
100.000 - 250.000