Profiel nr. 107140

Nieuwe voedingskeuzes - Waar plantaardig vlees echt smaakt

07/11/2023 Geplaatst

Gevestigd in

West-Nederland

Ook interessant voor

 • Noord-Nederland
 • Oost-Nederland
 • Midden-Nederland
 • Zuid-Nederland

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Voedingsindustrie

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Startend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 0 - € 100.000

Indicatie overnamebedrag

€ 0 - € 100.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het bedrijf is een culinaire vernieuwer in de wereld van hybride voedingsmiddelen, ontstaan uit een gepassioneerd streven om bewuste flexitariërs het beste van twee werelden te bieden. als oprichter en flexitariër, uitgerust met een achtergrond in voeding en productontwikkeling, begon ik aan een inspirerende reis tijdens mijn scriptiewerk. Gefocust op de eiwitovergang van dierlijke naar plantaardige diëten ontdekte ik een belangrijk gat in de markt, wat leidde tot de oprichting van het bedrijf in februari 2022. 

De missie was eenvoudig maar diepgaand: ontwikkel een hybride hamburger die 50% dierlijke en 50% plantaardige ingrediënten combineert. Deze zoektocht ging niet alleen over het maken van een hamburger, maar ook over het aanpakken van een fundamentele verschuiving in voedingskeuzes. In een samenleving die steeds meer neigt naar duurzaam leven, was onze oplossing meer dan een welkome aanvulling. We begonnen onze reis met de "HyBurger" omdat we alleen al in Nederland elk jaar maar liefst 400 miljoen hamburgers verorberen.
Onze toekomstige missie strekt zich uit tot een hele productlijn van hybride voedingsmiddelen, die traditionele grenzen overschrijden.
We richten ons nu op de hybride hamburger.


Activiteiten van het bedrijf

Huidige situatie en belangrijkste focus: 

We zijn een cruciaal partnerschap aangegaan met een gerenommeerd vleesgroothandelsbedrijf dat marktleider is voor restaurants. Zij zijn gespecialiseerd in vlees en vleesproducten van hoge kwaliteit.  Zij bieden hun klanten onze Hybrid Hamburger aan en het is ook belangrijk dat we gebruik kunnen maken van hun productiefaciliteiten. Ze verwachten dat minstens 1% van hun hamburgeromzet hybride zal zijn.  We zijn ook in gesprek met andere vleesgroothandels die geïnteresseerd zijn om een pilot met ons te starten. 
De Hyburger krijgt gemiddeld een 7,5 op een schaal van 10.


Kernactiviteit :

Wij houden ons bezig met de ontwikkeling, productie, marketing en verkoop van de Hybride hamburger die 50% dierlijke en 50% plantaardige componenten combineert. We hebben een zeer smakelijke hybride hamburger ontwikkeld, we hebben het gebruik van een productiefaciliteit geregeld, we hebben de eerste toezegging van marktleider vleesgroothandel voor restaurants in de regio Amsterdam en we willen onze hamburger nu gaan verkopen via vleesgroothandels. We hebben ook interesse van andere groothandels in heel Nederland. We willen nu tractie in de markt tonen te beginnen in de regio Amsterdam als een draaipunt voor de verdere uitrol in de markt.


Onderscheidend vermogen

Het bedrijf onderscheidt zich in het concurrerende landschap van leveranciers van hybride voedsel door een aantal belangrijke differentiators. Hoewel we onze toewijding aan duurzaamheid en innovatie delen met andere bedrijven, onderscheidt onze unieke aanpak ons op de volgende manieren:

1. Focus op de hybride hamburgermarkt als start:  We willen in de toekomst een uitgebreid assortiment hybride voedingsmiddelen aanbieden, waaronder hybride melk, hybride kipfilet, kipnuggets, kipburgers en hybride karnemelk.  Onze eerste focus ligt op de hybride hamburger markt. 

2. Consumentgerichte aanpak: De basis van ons bedrijf is gebouwd op een goed begrip van de voorkeuren van de consument en het verlangen naar evenwichtige, duurzame voedingskeuzes.  De unieke smaak van onze hybride hamburger dankzij onze eigen ontwikkelde geheime recepten maakt het voor vleeseters mogelijk om flexitariër te worden.

3. Gevestigde partnerschappen: We hebben waardevolle partnerschappen gesloten met bekende bedrijven. Deze partnerschappen hebben ons beter in staat gesteld om hoogwaardige hybride recepten voor de hybride hamburger te creëren. We willen onze business case omdraaien.


Overig

Markt: 

Het Nederlandse marktpotentieel en de consumentenvraag: Nederland heeft een dynamische en vooruitdenkende voedingsindustrie. Net als Duitsland en het Verenigd Koninkrijk weerspiegelt de Nederlandse markt een groeiend bewustzijn van de milieu-impact van voedingskeuzes, een toenemend aantal flexitariërs en een verlangen naar duurzamere en ethisch verantwoorde voedingsalternatieven. Met meer dan 50% van de Nederlandse bevolking die in de categorie flexitariër valt, is het potentieel voor hybride kwaliteitsvoeding aanzienlijk. 
We verwachten dat er minstens tussen de 1% en 3% van de hamburgermarkt is voor de hybride hamburger. Dit is gebaseerd op een gesprek met vleesgroothandelaren en restauranthouders. De 1% wordt gezien als een zeer conservatieve schatting.
Afstemming op markttrends: 

We zijn strategisch gepositioneerd om in te spelen op de stijgende trend van hybride voedingsmiddelen in Nederland. Hoewel concurrenten al stappen in deze richting hebben gezet, heeft EAT een alomvattende aanpak voor de hamburgermarkt. Er is potentieel voor een breder productassortiment.     

                                         
Extra:

 • Kapitaal: 70.000 euro commitment nodig voor de pilotfase/eerste investeringsronde in return equity.
 • Focus op:  Groei 
 • Exit: 5 jaar

Nieuwe voedingskeuzes - Waar plantaardig vlees echt smaakt
Regio
West-Nederland
Branche
Industrie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
0 - 100.000
Overname
0 - 100.000
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.