Profile number 107140

Nieuwe voedingskeuzes - Waar plantaardig vlees echt smaakt

07/11/2023 Date added

Located in

West-Nederland

Also interesting for this region (s)

 • Noord-Nederland
 • Oost-Nederland
 • Midden-Nederland
 • Zuid-Nederland

General information

Sector

Engineering

Type of company

Food industry

Legal entity

One - man business

Type of transaction

Assets / liabilities

Life phase enterprise

Starting

Employees in FTE

< 5

Type of buyer

Investor


Financial information

Turnover last financial year

€ 0 - € 100.000

Asking price

€ 0 - € 100.000

Earnings before taxes

€ 0 - € 100.000


Company history/background

Het bedrijf is een culinaire vernieuwer in de wereld van hybride voedingsmiddelen, ontstaan uit een gepassioneerd streven om bewuste flexitariërs het beste van twee werelden te bieden. als oprichter en flexitariër, uitgerust met een achtergrond in voeding en productontwikkeling, begon ik aan een inspirerende reis tijdens mijn scriptiewerk. Gefocust op de eiwitovergang van dierlijke naar plantaardige diëten ontdekte ik een belangrijk gat in de markt, wat leidde tot de oprichting van het bedrijf in februari 2022. 

De missie was eenvoudig maar diepgaand: ontwikkel een hybride hamburger die 50% dierlijke en 50% plantaardige ingrediënten combineert. Deze zoektocht ging niet alleen over het maken van een hamburger, maar ook over het aanpakken van een fundamentele verschuiving in voedingskeuzes. In een samenleving die steeds meer neigt naar duurzaam leven, was onze oplossing meer dan een welkome aanvulling. We begonnen onze reis met de "HyBurger" omdat we alleen al in Nederland elk jaar maar liefst 400 miljoen hamburgers verorberen.
Onze toekomstige missie strekt zich uit tot een hele productlijn van hybride voedingsmiddelen, die traditionele grenzen overschrijden.
We richten ons nu op de hybride hamburger.


Company activities

Huidige situatie en belangrijkste focus: 

We zijn een cruciaal partnerschap aangegaan met een gerenommeerd vleesgroothandelsbedrijf dat marktleider is voor restaurants. Zij zijn gespecialiseerd in vlees en vleesproducten van hoge kwaliteit.  Zij bieden hun klanten onze Hybrid Hamburger aan en het is ook belangrijk dat we gebruik kunnen maken van hun productiefaciliteiten. Ze verwachten dat minstens 1% van hun hamburgeromzet hybride zal zijn.  We zijn ook in gesprek met andere vleesgroothandels die geïnteresseerd zijn om een pilot met ons te starten. 
De Hyburger krijgt gemiddeld een 7,5 op een schaal van 10.


Kernactiviteit :

Wij houden ons bezig met de ontwikkeling, productie, marketing en verkoop van de Hybride hamburger die 50% dierlijke en 50% plantaardige componenten combineert. We hebben een zeer smakelijke hybride hamburger ontwikkeld, we hebben het gebruik van een productiefaciliteit geregeld, we hebben de eerste toezegging van marktleider vleesgroothandel voor restaurants in de regio Amsterdam en we willen onze hamburger nu gaan verkopen via vleesgroothandels. We hebben ook interesse van andere groothandels in heel Nederland. We willen nu tractie in de markt tonen te beginnen in de regio Amsterdam als een draaipunt voor de verdere uitrol in de markt.


Unique selling points

Het bedrijf onderscheidt zich in het concurrerende landschap van leveranciers van hybride voedsel door een aantal belangrijke differentiators. Hoewel we onze toewijding aan duurzaamheid en innovatie delen met andere bedrijven, onderscheidt onze unieke aanpak ons op de volgende manieren:

1. Focus op de hybride hamburgermarkt als start:  We willen in de toekomst een uitgebreid assortiment hybride voedingsmiddelen aanbieden, waaronder hybride melk, hybride kipfilet, kipnuggets, kipburgers en hybride karnemelk.  Onze eerste focus ligt op de hybride hamburger markt. 

2. Consumentgerichte aanpak: De basis van ons bedrijf is gebouwd op een goed begrip van de voorkeuren van de consument en het verlangen naar evenwichtige, duurzame voedingskeuzes.  De unieke smaak van onze hybride hamburger dankzij onze eigen ontwikkelde geheime recepten maakt het voor vleeseters mogelijk om flexitariër te worden.

3. Gevestigde partnerschappen: We hebben waardevolle partnerschappen gesloten met bekende bedrijven. Deze partnerschappen hebben ons beter in staat gesteld om hoogwaardige hybride recepten voor de hybride hamburger te creëren. We willen onze business case omdraaien.


Other

Markt: 

Het Nederlandse marktpotentieel en de consumentenvraag: Nederland heeft een dynamische en vooruitdenkende voedingsindustrie. Net als Duitsland en het Verenigd Koninkrijk weerspiegelt de Nederlandse markt een groeiend bewustzijn van de milieu-impact van voedingskeuzes, een toenemend aantal flexitariërs en een verlangen naar duurzamere en ethisch verantwoorde voedingsalternatieven. Met meer dan 50% van de Nederlandse bevolking die in de categorie flexitariër valt, is het potentieel voor hybride kwaliteitsvoeding aanzienlijk. 
We verwachten dat er minstens tussen de 1% en 3% van de hamburgermarkt is voor de hybride hamburger. Dit is gebaseerd op een gesprek met vleesgroothandelaren en restauranthouders. De 1% wordt gezien als een zeer conservatieve schatting.
Afstemming op markttrends: 

We zijn strategisch gepositioneerd om in te spelen op de stijgende trend van hybride voedingsmiddelen in Nederland. Hoewel concurrenten al stappen in deze richting hebben gezet, heeft EAT een alomvattende aanpak voor de hamburgermarkt. Er is potentieel voor een breder productassortiment.     

                                         
Extra:

 • Kapitaal: 70.000 euro commitment nodig voor de pilotfase/eerste investeringsronde in return equity.
 • Focus op:  Groei 
 • Exit: 5 jaar

Nieuwe voedingskeuzes - Waar plantaardig vlees echt smaakt
Region
West-Nederland
Sector
Engineering
Type
For sale
Turnover
0 - 100.000
Overname
0 - 100.000
Get in contact Save to favourites

Interested or more information?

You can get in touch with the profile provider free of charge and without obligation. After entering your e-mail address you can express your interest or request more information. The data requested by us is intended solely for making contact and will therefore be treated discretely by the receiving party.

This is how you get in touch:

 • Enter your e-mail address below
 • If it is already known, log in or click on forgot password
 • Then fill in the response form and send it
 • We check your response and send it to the provider
 • The provider will contact you within 7 days
 • Didn't hear anything after 7 days? Let us know


Accompanying text for provider

 • Ask your questions
 • Indicate where your interest comes from
 • Tell something about your background

Available capital

Please note: financing a business acquisition requires a minimum of 25% own contribution.


This data is only intended for establishing contact. The data is checked by us before we send it to the provider. Responses that are incomplete or contain incorrect information will not be forwarded.

Postal code

Please enter your postal code and house number and the address will be filled in automatically.


E-mail

Make sure you enter the right data, otherwise the owner cannot contact you.

Phone number

If we contact you, we will always do so confidentially. Please be sure to enter the right number.

Mobile phone number

If we contact you, we will always do so confidentially. Please be sure to enter the right number.


After posting this reaction, an account will be created for you automatically. From here you can easily manage these and any subsequent responses. Create a password below. The password must be at least 6 characters long.