Profiel nr. 107069

Transport - geconditioneerd vervoer - Zuidwest Nederland

20/10/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Zuid-Holland

Algemene informatie

Branche

Transport

Soort bedrijf

Beroepsgoederenvervoer over de weg

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

> 50

Type koper

Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

> 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

> 5.000.000

Resultaat voor belasting

€ 500.000 - € 1.000.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming:

Het betreft hier een transport onderneming die gespecialiseerd is in geconditioneerd vervoer over de weg. In haar ruim 60-jarig bestaan bouwde het een goede naam op en een groot klantenbestand. Het vervoer van met name groente en fruit vindt plaats met 60 trekkende eenheden en 90 trailers in de Benelux, Duitsland en Noord-Frankrijk. Met hun netwerk aan overslagpunten in Nederland (2) en Duitsland (3) biedt ze haar klanten de mogelijkheid voor op- en overslag en bereikt ze zelf een optimale bezetting van de vrachtwagens.

De aangeboden onderneming is een groep van een aantal besloten vennootschappen (BV’s) naar Nederlands en Duits recht. Van deze vennootschappen kunnen de aandelen worden overgenomen. Het aanbod bestaat tevens uit het gehele wagenpark, dat via een activa – passiva-transactie kan worden verkregen. De koper is zo vrij in haar keuze van de kopende vennootschap en heeft, naar Nederlands recht, de mogelijkheid om over de aanschafwaarde af te schrijven. Deze activa is eigendom van de holding vennootschap, waarin eveneens het onroerend goed is ondergebracht.


Activiteiten van het bedrijf

De huidige eigenaren zijn broers en twee zonen van één van de broers. Inmiddels is de onderneming uitgegroeid tot een organisatie met circa 90 vaste medewerkers en een pool van inleenkrachten en een grote groep vaste klanten.

Kerncijfers:

In 2022 realiseerde de groep van bedrijven een omzet van ongeveer € 33.000.000, een genormaliseerde EBITDA van circa € 1.980.000 en een nettowinst van € 794.000.


Onderscheidend vermogen

Locatie:

De hoofdvestiging van de onderneming is gevestigd in Zuidwest Nederland, op een special voor transportondernemingen gebouwd bedrijventerrein, nabij de diverse veilingen, telersverenigingen en expediteurs. Het terrein en het pand zijn eigendom van de huidige aandeelhouders en beiden kunnen voor langere tijd gehuurd worden. Daarnaast beschikt de onderneming over een viertal locaties (huur) in Nederland (1) en in Duitsland (3).


Overig

Reden voor verkoop:

Twee van de huidige eigenaren overwogen vanwege leeftijd en gezondheid om de onderneming over te dragen aan de beide zoons die midden dertig zijn. Hoewel ze beiden een verder groeipotentieel zien, onderkennen ze ook dat de huidige management kwaliteiten een verdere groei in de weg staan de continuïteit van de onderneming beter gediend is bij een overname door een groter bedrijf met een duidelijke visie. De verkopers wensen de continuïteit van de onderneming en de werkgelegenheid voor het personeel te waarborgen en zijn na overdracht bereid om bij te dragen aan een gedegen overdracht, desgewenst over een langere periode.

Meer informatie:

Voor geïnteresseerden is een uitgebreid informatiememorandum beschikbaar. Deze kan worden opgevraagd en wordt toegezonden na het tekenen van een geheimhoudingsverklaring.


Transport - geconditioneerd vervoer - Zuidwest Nederland
Regio
Zuid-Holland
Branche
Transport
Type
Te koop aangeboden
Omzet
> 5.000.000
Overname
> 5.000.000
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.