Profiel nr. 106919

Participant gezocht in groothandel in bewezen brandstof besparend product

20/09/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Groothandel

Soort bedrijf

Handelsonderneming

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 0 - € 100.000

Indicatie overnamebedrag

€ 0 - € 100.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Onze opdrachtgever heeft de exclusieve vertegenwoordiging voor de Benelux van brandstof besparende tabletten verkregen voor motoren op vloeibare fossiele brandstof.  

Gedurende meerdere jaren is aangetoond dat het brandstofverbruik bij personenauto’s met deze tabs tot wel 20% lager kan zijn voor benzine en tot 15% voor diesel. In de meest recente generatie vrachtwagenmotoren (Euro 6) wordt een brandstofbesparing van ongeveer 8% gerealiseerd, met een vermindering van het AdBlue-verbruik tot wel 50%. Dit resulteert in een drastische reductie van schadelijke emissies, zoals CO2 en NOX, tot wel 70%.

Bovendien blijven de motoren in betere conditie door de sterk verbeterde verbranding, en wordt de motorolie minder verontreinigd. Dit alles terwijl de chemische samenstelling van de brandstof ongewijzigd blijft, zoals aangetoond in de SGS-test van mei 2023.


Activiteiten van het bedrijf

Dit gepatenteerde product is ontwikkeld in de Verenigde Staten en de effectiviteit ervan is bevestigd door diverse laboratoria, waaronder SGS. Praktijktests in diverse landen geven duidelijke voordelen aan bij het gebruik van het brandstofkatalysatoradditief. Het product blijft voortdurend onderworpen aan uitgebreide tests, waaronder momenteel twee praktijktests door TÜV in Duitsland. Uiteraard zijn testrapporten beschikbaar.  

Het succes van dit product groeit in hoog tempo en wordt toegepast in meer dan 100 landen, bij o.a. transportbedrijven, politie, brandweer en taxiondernemingen. In een Aziatisch land wordt het product actief ingezet om smog te verminderen. Talrijke testimonials onderstrepen de effectiviteit ervan.


Onderscheidend vermogen

Het product heeft zich reeds gedurende enkele decennia bewezen als niet schadelijk voor motoren. De fabrikant staat hier garant voor en heeft een verzekeringsdekking van 1 miljoen euro per incident afgesloten bij een gerenommeerde Europese verzekeraar, voor eventuele schade veroorzaakt door het product.    


Overig

Participatie: Onze opdrachtgever is op zoek naar een investerende en mede-ondernemende partner om het product op grootschalige wijze in de Benelux te vermarkten. (De vertegenwoordiging in andere EU-landen en vele landen buiten de EU is al toegekend.)


Participant gezocht in groothandel in bewezen brandstof besparend product
Regio
Nederland
Branche
Groothandel
Type
Te koop aangeboden
Omzet
0 - 100.000
Overname
0 - 100.000