Profile number 106919

Participant gezocht in onderneming in bewezen brandstof besparend product

20/09/2023 Date added

Located in

The Netherlands

General information

Sector

Wholesale

Type of company

Trading company

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Growing

Employees in FTE

< 5

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition
  • Investor


Financial information

Turnover last financial year

€ 0 - € 100.000

Asking price

€ 0 - € 100.000

Earnings before taxes

€ 0 - € 100.000


Company history/background

Onze opdrachtgever heeft de exclusieve vertegenwoordiging voor de Benelux van brandstof besparende tabletten verkregen voor motoren op vloeibare fossiele brandstof.

 

Gedurende meerdere jaren is aangetoond dat het brandstofverbruik bij personenauto’s met deze tabs tot wel 20% lager kan zijn voor benzine en tot 15% voor diesel. In de meest recente generatie vrachtwagenmotoren (Euro 6) wordt een brandstofbesparing van ongeveer 8% gerealiseerd, met een vermindering van het AdBlue-verbruik tot wel 50%. Dit resulteert in een drastische reductie van schadelijke emissies, zoals CO2 en NOX, tot wel 70%. Bovendien blijven de motoren in betere conditie door de sterk verbeterde verbranding, en wordt de motorolie minder verontreinigd. Dit alles terwijl de chemische samenstelling van de brandstof ongewijzigd blijft, zoals aangetoond in de SGS-test van mei 2023.


Company activities

Dit gepatenteerde product is ontwikkeld in de Verenigde Staten en de effectiviteit ervan is bevestigd door diverse laboratoria, waaronder SGS. Praktijktests in diverse landen geven duidelijke voordelen aan bij het gebruik van het brandstofkatalysatoradditief. Het product blijft voortdurend onderworpen aan uitgebreide tests, waaronder momenteel twee praktijktests door TÜV in Duitsland. Uiteraard zijn testrapporten beschikbaar.

 

Het succes van dit product groeit in hoog tempo en wordt toegepast in meer dan 100 landen, bij o.a. transportbedrijven, politie, brandweer en taxiondernemingen. In een Aziatisch land wordt het product actief ingezet om smog te verminderen. Talrijke testimonials onderstrepen de effectiviteit ervan.

 


Unique selling points

Het product heeft zich reeds gedurende enkele decennia bewezen als niet schadelijk voor motoren. De fabrikant staat hier garant voor en heeft een verzekeringsdekking van 1 miljoen euro per incident afgesloten bij een gerenommeerde Europese verzekeraar, voor eventuele schade veroorzaakt door het product.  

 

 

 


Other

Participatie:

Onze opdrachtgever is op zoek naar een investerende en mede-ondernemende partner om het product op grootschalige wijze in de Benelux te vermarkten. (De vertegenwoordiging in andere EU-landen en vele landen buiten de EU is al toegekend.)


Participant gezocht in onderneming in bewezen brandstof besparend product
Region
The Netherlands
Sector
Wholesale
Type
For sale
Turnover
0 - 100.000
Overname
0 - 100.000