Profiel nr. 106909

Het verduurzamingsplatform voor de financiële- en vastgoedsector

20/09/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname
 • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 2.500.000 - € 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming is een one-stop-shop verduurzamingsplatform voor (voornamelijk) particuliere woningeigenaren. De onderneming heeft als first mover een groot netwerk van financieel intermediairs opgebouwd, bestaande uit onder andere hypotheekadviseurs, makelaars, taxateurs en hypotheekverstrekkers. Verduurzaming is een verplicht onderwerp geworden in klantgesprekken van financieel intermediairs, met name door veranderende wet- en regelgeving. De zelf ontwikkelde softwaretool is volledig geïntegreerd in een groot deel van de bij de intermediairs in gebruik zijnde softwarepakketten.


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming biedt (voornamelijk) particuliere woningeigenaren alle mogelijkheden op het gebied van verduurzaming onder één dak. Adviseurs van de onderneming gaan na ontvangst van de opdracht uit het netwerk langs bij klanten voor een adviesgesprek. Hierna verzorgt de onderneming de installatie (via partners), eventuele subsidies en het aanvragen van een nieuw energielabel.


Onderscheidend vermogen

Trusted advisor - Zowel voor klanten als voor de aangesloten financieel intermediairs fungeert het bedrijf als een vertrouwde adviseur door hen te ontzorgen op het gebied van verduurzamingsvraagstukken.

Uniek partnernetwerk – De onderneming heeft exclusieve samenwerkingen met toonaangevende hypotheekorganisaties en heeft nu een aanzienlijk marktaandeel, met (in)direct toegang tot 70% van de financiële markt.

Hoge conversie – Doordat opdrachten tot dienstverlening binnenkomen via het partnernetwerk heeft de onderneming een hoog conversieratio. Na adviesgesprekken bij klanten thuis wordt in 91% van de gevallen een voorstel direct ondertekend.

Schaalbaar – De focus ligt op het genereren van opdrachten via het netwerk met zo min mogelijk inspanning van eigen interne personeel. Dankzij dit bedrijfsmodel en de huidige plannen om AI in eigen software te integreren, kan er gemakkelijk worden opgeschaald.


Overig

De afgelopen jaren heeft de onderneming een groot netwerk opgebouwd en draait inmiddels break-even. De onderneming is hard aan het groeien en is het partnernetwerk aan het opschalen/uitbreiden. Mede door een relatief lange cash conversion cycle is er op korte termijn werkkapitaal nodig.

Vanwege veranderende ambities op zowel persoonlijk als zakelijk vlak, heeft de oprichter besloten op zoek te gaan naar een ervaren investeerder die de geplande groei kan versnellen en de volledige potentie uit het platform kan halen. 

De oprichter van de onderneming zal gedurende een nader overeen te komen periode zorgdragen voor een gedegen overdracht. Verkoper staat open voor een eventuele toekomstige betrokkenheid bij de onderneming, maar ook een 100% verkoop is bespreekbaar. 


Het verduurzamingsplatform voor de financiële- en vastgoedsector
Regio
Nederland
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
2.500.000 - 5.000.000
Overname
N.o.t.k.
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.