Profile number 106909

Het verduurzamingsplatform voor de financiële- en vastgoedsector

20/09/2023 Date added

Located in

The Netherlands

General information

Sector

Service industry

Type of company

Other

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Growing

Employees in FTE

5 - 10

Type of buyer

 • MBI candidate
 • Strategic acquisition
 • Investor


Financial information

Turnover last financial year

€ 2.500.000 - € 5.000.000

Asking price

To be agreed

Earnings before taxes

€ 0 - € 100.000


Company history/background

De onderneming is een one-stop-shop verduurzamingsplatform voor (voornamelijk) particuliere woningeigenaren. De onderneming heeft als first mover een groot netwerk van financieel intermediairs opgebouwd, bestaande uit onder andere hypotheekadviseurs, makelaars, taxateurs en hypotheekverstrekkers. Verduurzaming is een verplicht onderwerp geworden in klantgesprekken van financieel intermediairs, met name door veranderende wet- en regelgeving. De zelf ontwikkelde softwaretool is volledig geïntegreerd in een groot deel van de bij de intermediairs in gebruik zijnde softwarepakketten.


Company activities

De onderneming biedt (voornamelijk) particuliere woningeigenaren alle mogelijkheden op het gebied van verduurzaming onder één dak. Adviseurs van de onderneming gaan na ontvangst van de opdracht uit het netwerk langs bij klanten voor een adviesgesprek. Hierna verzorgt de onderneming de installatie (via partners), eventuele subsidies en het aanvragen van een nieuw energielabel.


Unique selling points

Trusted advisor - Zowel voor klanten als voor de aangesloten financieel intermediairs fungeert het bedrijf als een vertrouwde adviseur door hen te ontzorgen op het gebied van verduurzamingsvraagstukken.

Uniek partnernetwerk – De onderneming heeft exclusieve samenwerkingen met toonaangevende hypotheekorganisaties en heeft nu een aanzienlijk marktaandeel, met (in)direct toegang tot 70% van de financiële markt.

Hoge conversie – Doordat opdrachten tot dienstverlening binnenkomen via het partnernetwerk heeft de onderneming een hoog conversieratio. Na adviesgesprekken bij klanten thuis wordt in 91% van de gevallen een voorstel direct ondertekend.

Schaalbaar – De focus ligt op het genereren van opdrachten via het netwerk met zo min mogelijk inspanning van eigen interne personeel. Dankzij dit bedrijfsmodel en de huidige plannen om AI in eigen software te integreren, kan er gemakkelijk worden opgeschaald.


Other

De afgelopen jaren heeft de onderneming een groot netwerk opgebouwd en draait inmiddels break-even. De onderneming is hard aan het groeien en is het partnernetwerk aan het opschalen/uitbreiden. Mede door een relatief lange cash conversion cycle is er op korte termijn werkkapitaal nodig.

Vanwege veranderende ambities op zowel persoonlijk als zakelijk vlak, heeft de oprichter besloten op zoek te gaan naar een ervaren investeerder die de geplande groei kan versnellen en de volledige potentie uit het platform kan halen. 

De oprichter van de onderneming zal gedurende een nader overeen te komen periode zorgdragen voor een gedegen overdracht. Verkoper staat open voor een eventuele toekomstige betrokkenheid bij de onderneming, maar ook een 100% verkoop is bespreekbaar. 


Het verduurzamingsplatform voor de financiële- en vastgoedsector
Region
The Netherlands
Sector
Service industry
Type
For sale
Turnover
2.500.000 - 5.000.000
Overname
To be agreed
Get in contact Save to favourites

Interested or more information?

You can get in touch with the profile provider free of charge and without obligation. After entering your e-mail address you can express your interest or request more information. The data requested by us is intended solely for making contact and will therefore be treated discretely by the receiving party.

This is how you get in touch:

 • Enter your e-mail address below
 • If it is already known, log in or click on forgot password
 • Then fill in the response form and send it
 • We check your response and send it to the provider
 • The provider will contact you within 7 days
 • Didn't hear anything after 7 days? Let us know


Accompanying text for provider

 • Ask your questions
 • Indicate where your interest comes from
 • Tell something about your background

Available capital

Please note: financing a business acquisition requires a minimum of 25% own contribution.


This data is only intended for establishing contact. The data is checked by us before we send it to the provider. Responses that are incomplete or contain incorrect information will not be forwarded.

Postal code

Please enter your postal code and house number and the address will be filled in automatically.


E-mail

Make sure you enter the right data, otherwise the owner cannot contact you.

Phone number

If we contact you, we will always do so confidentially. Please be sure to enter the right number.

Mobile phone number

If we contact you, we will always do so confidentially. Please be sure to enter the right number.


After posting this reaction, an account will be created for you automatically. From here you can easily manage these and any subsequent responses. Create a password below. The password must be at least 6 characters long.