Profiel nr. 106554

(e-)Scooter speciaalzaak en werkplaats Amsterdam

29/06/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Holland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Tweewielerspeciaalzaak

Rechtsvorm

VOF

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

0

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 250.000 - € 500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

In Amsterdam wordt een (e-)Scooterwinkel en werkplaats all-inclusief ter overname aangeboden. De winkel bestaat inmiddels al meer dan 15 jaar en is een begrip in Amsterdam. Bekend om zijn snelle en vooral kwalitatieve reparaties en adviezen. Het unieke van deze winkel is dat het in een winkelstraat ligt vlak aan het begin van de snelweg A2 en dicht bij station Rai, station Amstel en bij de doorgaande weg welke uitkomt in het Centrum van Amsterdam. Er is voldoende parkeerplaats voor klanten. Tevens ligt de winkel op steenworp afstand van de nieuwbouwprojecten Amstelkwartier en Bajeskwartier waarvan nog veel nieuwe aanwas van klanten verwacht kan worden. In de buurt zijn veel eet- en drinkgelegenheden gesitueerd waar klanten bijv. tijdens een reparatie of na een aanschaf iets kunnen drinken en/of eten in een gezellige atmosfeer.


Activiteiten van het bedrijf

De winkel is al helemaal ingesteld op de verkoop van elektrische scooters, fietsen en steps. De werkplaats draait nu nog voor 80% omzet uit reparaties en onderhoud aan scooters met verbrandingsmotor, maar het aandeel reparaties en onderhoud aan elektrische voertuigen neemt met rap tempo toe. De winkel heeft dealerschap van onder andere alle merken van de Moteo Group en PEM b.v., en heeft met deze merken al jaren een goede band.  


Onderscheidend vermogen

Onze zaak onderscheidt zich door op tijd met de markt te zijn meegegroeid richting het aanbod in en de reparatie van elektrisch vervoer. Vanaf 2025 gaat de Gemeente hier ook volledig op inzetten en dat biedt uitstekende perspectieven voor de koper om deze zaak te laten doorgroeien tot iets unieks, een van de weinige e-scooter speciaalzaken van Amsterdam!


Overig

Ben jij al werkzaam of heb je al een zaak in de tweewielerbranche, wil je voor jezelf beginnen of uitbreiden en instappen in een volledig functionerende zaak met een respectabele omzet en veel toekomstperspectief? Of heb je specialistische kennis over deze prachtige producten en wil je graag voor jezelf beginnen zonder alles eerst opnieuw te moeten uitvinden en verdienen?  Neem dan contact met ons op en maak een afspraak voor een bezichtiging, of draai eens een dagje mee om te zien hoe wij werken en om eens een praatje te maken met onze klanten!


(e-)Scooter speciaalzaak en werkplaats Amsterdam
Regio
Noord-Holland
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
250.000 - 500.000
Overname
100.000 - 250.000