Profile number 106554

(e-)Scooter speciaalzaak en werkplaats Amsterdam

29/06/2023 Date added

Located in

Noord-Holland

General information

Sector

Retail non-food

Type of company

Bicycle store

Legal entity

Firm

Type of transaction

Assets / liabilities

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

0

Type of buyer

 • MBI candidate
 • Strategic acquisition
 • Investor


Financial information

Turnover last financial year

€ 250.000 - € 500.000

Asking price

€ 100.000 - € 250.000

Earnings before taxes

€ 100.000 - € 250.000


Company history/background

In Amsterdam Rivierenbuurt wordt een (e-)Scooterwinkel en werkplaats ter overname aangeboden. De winkel bestaat inmiddels al meer dan 15 jaar en is een begrip in Amsterdam. Bekend om zijn altijd eerlijke, snelle en vooral kwalitatieve reparaties en adviezen.

Het unieke van deze winkel is dat het in een winkelstraat ligt vlak aan het begin van de snelweg A2 en dicht bij station Rai, station Amstel en bij de doorgaande weg welke uitkomt in het Centrum van Amsterdam.

Er is voldoende parkeerplaats voor klanten. Tevens ligt de winkel op steenworp afstand van de nieuwbouwprojecten Amstelkwartier en Bajeskwartier waarvan nog veel nieuwe aanwas van klanten verwacht kan worden.

In de buurt zijn veel eet- en drinkgelegenheden gesitueerd waar klanten bijv. tijdens een reparatie of na een aanschaf iets kunnen drinken en/of eten in een gezellige atmosfeer.


Company activities

De winkel is al helemaal ingesteld op de verkoop van elektrische scooters, fietsen en steps. De werkplaats draait nu nog voor 80% omzet uit reparaties en onderhoud aan scooters met verbrandingsmotor, maar het aandeel reparaties en onderhoud aan elektrische voertuigen neemt met rap tempo toe.

De winkel heeft dealerschap van onder andere merken SYM, Peugeot, NIU, Yadea, Super Soco en VMoto en heeft met deze merken al jaren een goede band.

 


Unique selling points

Onze zaak onderscheid zich door op tijd met de markt te zijn meegegroeid richting het aanbod in en de reparatie van elektrisch vervoer.

Vanaf 2025 gaat de Gemeente hier ook volledig op inzetten en dat biedt uitstekende perspectieven voor de koper om deze zaak te laten doorgroeien tot iets unieks, een van de weinige e-scooter speciaalzaken van Amsterdam!


Other

Ben jij al werkzaam of heb je al een zaak in de tweewielerbranche, wil je voor jezelf beginnen of uitbreiden en instappen in een volledig functionerende zaak met een respectabele omzet en veel toekomstperspectief?

Of heb je specialistische kennis over deze prachtige producten en wil je graag voor jezelf beginnen zonder alles eerst opnieuw te moeten uitvinden en verdienen? 

Neem dan contact met ons op en maak een afspraak voor een bezichtiging, of draai eens een dagje mee om te proeven hoe onze zaak functioneert!


(e-)Scooter speciaalzaak en werkplaats Amsterdam
Region
Noord-Holland
Sector
Retail non-food
Type
For sale
Turnover
250.000 - 500.000
Overname
100.000 - 250.000
Get in contact Save to favourites

Interested or more information?

You can get in touch with the profile provider free of charge and without obligation. After entering your e-mail address you can express your interest or request more information. The data requested by us is intended solely for making contact and will therefore be treated discretely by the receiving party.

This is how you get in touch:

 • Enter your e-mail address below
 • If it is already known, log in or click on forgot password
 • Then fill in the response form and send it
 • We check your response and send it to the provider
 • The provider will contact you within 7 days
 • Didn't hear anything after 7 days? Let us know


Accompanying text for provider

 • Ask your questions
 • Indicate where your interest comes from
 • Tell something about your background

Available capital

Please note: financing a business acquisition requires a minimum of 25% own contribution.


This data is only intended for establishing contact. The data is checked by us before we send it to the provider. Responses that are incomplete or contain incorrect information will not be forwarded.

Postal code

Please enter your postal code and house number and the address will be filled in automatically.


E-mail

Make sure you enter the right data, otherwise the owner cannot contact you.

Phone number

If we contact you, we will always do so confidentially. Please be sure to enter the right number.

Mobile phone number

If we contact you, we will always do so confidentially. Please be sure to enter the right number.


After posting this reaction, an account will be created for you automatically. From here you can easily manage these and any subsequent responses. Create a password below. The password must be at least 6 characters long.