03/05/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Midden-Nederland

Ook interessant voor

 • Noord-Nederland
 • Oost-Nederland
 • West-Nederland
 • Zuid-Nederland

Algemene informatie

Branche

Bouw

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 500.000 - € 1.000.000

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming is een interieurbouwer gevestigd in Midden-Nederland, vooral landelijk actief maar regelmatig ook internationaal. De onderneming maakt voor zowel zakelijke klanten als particulieren maatwerk high-end interieurs. Veel opdrachten gaan in samenwerking met interieurarchitecten. De huidige eigenaren zijn, na meerdere decennia werkzaam te zijn geweest als ondernemers, toe aan een stap terug te doen en zoeken een passende partij om de onderneming verder door te laten groeien. Daarbij is de verkoper bereid om via een warme overdracht de werkzaamheden over te dragen.


Activiteiten van het bedrijf

De bedrijfsactiviteiten worden vanuit een werkmaatschappij verricht. Het bedrijfspand is eigendom van een bovenliggende aandeelhouder en zal verhuurd worden aan de koper. De organisatie wordt gevormd door een zelfstandig opererend team van een 5-tal medewerkers. Door het geautomatiseerde proces kan met een beperkt team een forse productie gerealiseerd worden. Het bedrijf beschikt daarbij over een compleet up-to-date machinepark. De directie is actief met de dagelijkse aansturing, met verkoopactiviteiten en administratie. Het bedrijf heeft een platte organisatiestructuur en nuchtere cultuur van afspraak is afspraak.


Onderscheidend vermogen

De onderneming onderscheidt zich door korte lijnen, kwaliteit, een sterk geautomatiseerd volledig inhouse proces en duurzaamheid.


Overig

FINANCIEEL: Het bedrijf is volwassen en financieel gezond. De omzet voor de onderneming bedraagt circa EUR 1,6 miljoen. In de coronajaren heeft de omzet en het resultaat wat lager gelegen. De genormaliseerde EBITDA bedraagt circa 200k (werkelijke EBITDA lag hoger in 2022).

TRANSACTIE: De voorgenomen transactie betreft de verkoop 100% van de aandelen van de onderneming. Overname in bedrijf heeft volledig verkoopmandaat. Op basis van een NDA is er een informatiememorandum beschikbaar bij serieuze interesse. De gestelde prijs voor de aandelen (cash and debt free) bedraagt € 900.000. Deze prijs wordt ondersteund door de waarde van de materiële vaste activa. 

Deze transactie is strategisch voor andere interieurbouwers interessant. Daarnaast kan het passend zijn voor strategische partijen in de keten (productiecapaciteit). Verder kan dit ook voor een MBI-kandidaat met de noodzakelijke kennis, ervaring en kapitaal een interessante propositie zijn.


Interieurbouwer in Midden-Nederland
Regio
Midden-Nederland
Branche
Bouw
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
500.000 - 1.000.000
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.