Profile number 106288

Interieurbouwer in Midden-Nederland

03/05/2023 Date added

Located in

Midden-Nederland

Also interesting for this region (s)

 • Noord-Nederland
 • Oost-Nederland
 • West-Nederland
 • Zuid-Nederland

General information

Sector

Construction

Type of company

Other

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

5 - 10

Type of buyer

 • MBI candidate
 • Strategic acquisition


Financial information

Turnover last financial year

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Asking price

€ 500.000 - € 1.000.000

Earnings before taxes

€ 100.000 - € 250.000


Company history/background

De onderneming is een interieurbouwer gevestigd in Midden-Nederland, vooral landelijk actief maar regelmatig ook internationaal. De onderneming maakt voor zowel zakelijke klanten als particulieren maatwerk high-end interieurs. Veel opdrachten gaan in samenwerking met interieurarchitecten. De huidige eigenaren zijn, na meerdere decennia werkzaam te zijn geweest als ondernemers, toe aan een stap terug te doen en zoeken een passende partij om de onderneming verder door te laten groeien. Daarbij is de  verkoper bereid om via een warme overdracht de werkzaamheden over te dragen.


Company activities

De bedrijfsactiviteiten worden vanuit een werkmaatschappij verricht. Het bedrijfspand is eigendom van een bovenliggende aandeelhouder en zal verhuurd worden aan de koper. De organisatie wordt gevormd door een zelfstandig opererend team van een 5-tal medewerkers. Door het geautomatiseerde proces kan met een beperkt team een forse productie gerealiseerd worden. Het bedrijf beschikt daarbij over een compleet up-to-date machinepark. De directie is actief met de dagelijkse aansturing, met verkoopactiviteiten en administratie. Het bedrijf heeft een platte organisatiestructuur en nuchtere cultuur van afspraak is afspraak.


Unique selling points

De onderneming onderscheidt zich door korte lijnen, kwaliteit, een sterk geautomatiseerd volledig inhouse proces en duurzaamheid.


Other

FINANCIEEL: Het bedrijf is volwassen en financieel gezond. Een normale omzet voor de onderneming is gemiddeld EUR 1,6 miljoen. In het coronajaar 2020 lag de omzet een stuk lager. In 2021 is de omzet grotendeels hersteld, met name in het laatste deel van het jaar. Een normaal EBITDA voor de onderneming ligt rond de 200k. De afgelopen jaren heeft dit gefluctueerd.

TRANSACTIE: De voorgenomen transactie betreft de verkoop 100% van de aandelen van de onderneming. Overname in bedrijf heeft volledig verkoopmandaat. Op basis van een NDA is er een informatiememorandum beschikbaar bij serieuze interesse. De gestelde prijs voor de aandelen (cash and debt free) bedraagt € 800.000. Deze prijs wordt ondersteund door de waarde van de materiële vaste activa. 

Deze transactie is strategisch voor andere interieurbouwers interessant. Daarnaast kan het passend zijn voor strategische partijen in de keten (productiecapaciteit). Verder kan dit ook voor een MBI-kandidaat met de noodzakelijke kennis, ervaring en kapitaal een interessante propositie zijn.


Interieurbouwer in Midden-Nederland
Region
Midden-Nederland
Sector
Construction
Type
For sale
Turnover
1.000.000 - 2.500.000
Overname
500.000 - 1.000.000
Get in contact Save to favourites

Interested or more information?

You can get in touch with the profile provider free of charge and without obligation. After entering your e-mail address you can express your interest or request more information. The data requested by us is intended solely for making contact and will therefore be treated discretely by the receiving party.

This is how you get in touch:

 • Enter your e-mail address below
 • If it is already known, log in or click on forgot password
 • Then fill in the response form and send it
 • We check your response and send it to the provider
 • The provider will contact you within 7 days
 • Didn't hear anything after 7 days? Let us know


Accompanying text for provider

 • Ask your questions
 • Indicate where your interest comes from
 • Tell something about your background

Available capital

Please note: financing a business acquisition requires a minimum of 25% own contribution.


This data is only intended for establishing contact. The data is checked by us before we send it to the provider. Responses that are incomplete or contain incorrect information will not be forwarded.

Postal code

Please enter your postal code and house number and the address will be filled in automatically.


E-mail

Make sure you enter the right data, otherwise the owner cannot contact you.

Phone number

If we contact you, we will always do so confidentially. Please be sure to enter the right number.

Mobile phone number

If we contact you, we will always do so confidentially. Please be sure to enter the right number.


After posting this reaction, an account will be created for you automatically. From here you can easily manage these and any subsequent responses. Create a password below. The password must be at least 6 characters long.