Profiel nr. 106272

Specialist met meer dan 30 jaar ervaring in Camperonderhoud en camperonderdelen

05/11/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Autobedrijf, garage, materialen

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

 • Strategische overname
 • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 250.000 - € 500.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Sterk groeiend bedrijf met de grootste onderdelen voorraad in Nederland. Leverancier van alle merken onderdelen met eigen service werkplaats. Onderneming bestaat sinds 30 jaren en groeit nog steeds door vroegtijdige aansluiting bij de online markt. Door de jaren heen is er een integrale mix ontstaan van Winkel, Webshop & Werkplaats. De onderneming, winkel met werkplaats en webshop, geniet landelijke bekendheid. Het omvangrijke complete assortiment met onderdelen en toebehoren vindt hun weg naar onderhoudsbedrijven, particuliere campereigenaren en zelfbouwers. De ruime werkplaats is gespecialiseerd in elektrotechniek ,  autotechniek en installatietechniek en heeft toegang tot de meeste digitale databases met bouwtekeningen en onderdelen. Men heeft ervaring met de grote en minder bekende campermerken in de markt.  De trouwe klantenkring komt regelmatig terug voor het onderhoud omdat er door de grote voorraad aan onderdelen heel efficiënt en zonder lange levertijden te werk wordt gegaan. Door groot improvisatie vermogen is het mogelijk om ook voor niet meer leverbare onderdelen een passende oplossing te bieden.


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming heeft een winkel die gekoppeld is aan een krachtige webshop met presentatie van alle artikelen in 3 talen met productomschrijving, real time voorraadbeheer, automatische betaling en  levering binnen 24 uur met dagelijks afhaalmoment door diverse vervoerders. Zij geniet erkenning van alle toonaangevende merken in de sector. Particulieren vormen de doelgroep van de onderneming al treedt er wel een lichte verschuiving op naar het zakelijke segment. Het unieke totaalaanbod van de onderneming is de real time beschikbaarheid van artikelen in plaats van lange(re) levertijden. De combinatie met de werkplaats biedt klanten de gelegenheid om alle wensen, zoals in-opbouw van accessoires, periodiek onderhoud en keuringen, tegelijk uit te laten voeren  zodat zij veilig en zorgeloos de weg op kunnen.


Onderscheidend vermogen

De krachtige webshop presenteert alle artikelen in 3 talen met productomschrijving, real time voorraadbeheer, automatische betaling en  levering binnen 24 uur met dagelijks afhaalmoment door diverse vervoerders. Zij geniet erkenning van alle toonaangevende merken in de sector. Hoge gebruiksvriendelijkheid van de webshop staat garant voor een zelfstandig landelijk groeiend afzetkanaal. In de 30 jaren van haar bestaan heeft de onderneming een trouwe klantengroep opgebouwd als fundament voor haar landelijke dekking van productafzet. 

Onderneming beschikt over 57.000 unieke geregistreerde klanten. 

De onderneming beschikt over een ruim scala aan certificeringen en keuringslicenties.

Onderneming beschikt over een eigen warehouse. 

De laatste 10 jaar is zwaar ingezet op “nul op de energiemeter” en dat is nagenoeg een feit. Er is geïnvesteerd in een actief zonlichtsysteem, LED verlichting, zonnepanelen, warmtepompen, een hout gestookte CV installatie met vloerverwarming en infrarood verwarming.


Overig

Kerncijfers

 • Omzet:                                                           € 2.400.000
 • EBITDA:                                                       €    370.000

Transactie Verkoper wenst 100% aandelen van de onderneming over te dragen. De huidige eigenaar is bereid zich voor langere termijn nog aan het bedrijf te verbinden voor een zorgvuldige overdracht van het concept. Naast de overname van de aandelen van de onderneming is het vertrekpunt  dat de (courante) bedrijfsgebouwen winkel (2500m2 verkoopopp.) en werkplaats worden gekocht uit de holding.    

Kenmerken Onderneming beschikt over 57.000 unieke geregistreerde klanten. Inclusief de ondernemers zijn er gemiddeld 11 medewerkers actief. De onderneming beschikt over een ruim scala aan certificeringen en keuringslicenties.     

Prijs; Nader overeen te komen.   

Eigen middelen; Belangstellenden worden geacht om over ruime eigen middelen te beschikken om een succesvolle transactie gefinancierd te krijgen.     

Procedure; Na het ondertekenen van een geheimhoudingsverklaring zal een kennismaking met de verkoopbegeleider een eerste verdieping van de inhoud geven. Bij gebleken belangstelling is het informatiememorandum beschikbaar en zal de kennismaking met de ondernemer worden gearrangeerd.


Specialist met meer dan 30 jaar ervaring in Camperonderhoud en camperonderdelen
Regio
Nederland
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
N.o.t.k.
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.