Profile number 106272

Winkel en Werkplaats voor Camperonderhoud en - onderdelen Sterk groeiend concept shop & inbouw Leverancier van toebehoren, onderdelen apparatuur en accessoires Winkel, Webshop & Werkplaats

05/11/2023 Date added

Located in

The Netherlands

General information

Sector

Retail non-food

Type of company

Car dealer, service station

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

10 - 25

Type of buyer

  • Strategic acquisition
  • Investor


Financial information

Turnover last financial year

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Asking price

To be agreed

Earnings before taxes

€ 250.000 - € 500.000


Company activities

De onderneming: winkel, webshop met werkplaats, kent een landelijke spreiding van haar artikelen en dienstverlening. Het omvangrijke assortiment met 16.000 (!) artikelen vinden hun weg naar particuliere campereigenaren en zelfbouwers. De werkplaats met kennis van autotechniek, installatie- en elektrotechniek is de gefrequenteerde leverancier voor reparatie, onderhoud, keuringen en creativiteit om functionaliteit en comfort in en om de camper en caravan uit te bouwen.


Unique selling points

De onderneming heeft een krachtige webshop met presentatie van alle artikelen met productomschrijving, real time voorraadbeheer, 24/7 levering met dagelijks afhaalmoment door diverse vervoerders. Zij geniet erkenning van alle toonaangevende merken in de sector. Particulieren vormen de doelgroep van de onderneming. De unieke verkooppropositie van onderneming is de real time beschikbaarheid van artikelen in plaats van lange(re) levertijden. De combinatie met de werkplaats biedt klanten de gelegenheid om volledig ontzorgt te zijn van hun wensen, periodiek onderhoud en keuringen zodat zij veilig en zorgeloos de weg op kunnen. In de 30 jaren van haar bestaan hebben de ondernemers een trouwe klantengroep op gebouwd als fundament voor haar landelijke dekking van productafzet.


Other

Kerncijfers

  • Omzet:                                                           € 2.400.000
  • EBITDA:                                                       €    370.000
Transactie Verkoper wenst 100% aandelen van de onderneming over te dragen. De huidige eigenaar is bereid zich voor langere termijn nog aan het bedrijf te verbinden voor een zorgvuldige overdracht van het concept. Naast de overname van de aandelen van de onderneming is het vertrekpunt  dat de (courante) bedrijfsgebouwen winkel (2500m2 verkoopopp.) en werkplaats worden gekocht uit de holding.  
 
Kenmerken Onderneming beschikt over 57.000 unieke geregistreerde klanten. Inclusief de ondernemers zijn er gemiddeld 11 medewerkers actief. De onderneming beschikt over een ruim scala aan certificeringen en keuringslicenties.  
 
Prijs;
Nader overeen te komen.
 
Eigen middelen;
Belangstellenden worden geacht om over ruime eigen middelen te beschikken om een succesvolle transactie gefinancierd te krijgen.  
 
Procedure;
Na het ondertekenen van een geheimhoudingsverklaring zal een kennismaking met de verkoopbegeleider een eerste verdieping van de inhoud geven. Bij gebleken belangstelling is het informatiememorandum beschikbaar en zal de kennismaking met de ondernemer worden gearrangeerd.

Winkel en Werkplaats voor Camperonderhoud en - onderdelen Sterk groeiend concept shop & inbouw Leverancier van toebehoren, onderdelen apparatuur en accessoires Winkel, Webshop & Werkplaats
Region
The Netherlands
Sector
Retail non-food
Type
For sale
Turnover
1.000.000 - 2.500.000
Overname
To be agreed