07/04/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Gezondheidszorg

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

> 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 500.000 - € 1.000.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming is een winstgevende Nederlandse leasemaatschappij voor kapitaal intensieve medische apparatuur aan ziekenhuizen en klinieken. Door een duurzaam model wordt MRI, CT, en Radiotherapie bereikbaar voor iedereen. In 2023 verwachten we met minimaal 14 installaties in Zuid-Amerika een omzet van €7,6 miljoen te genereren. De vraag is enorm, we groeien hard en zijn wegens diverse aanvragen ook aan het uitbreiden naar andere delen van de wereld.

We zorgen dat ziekenhuizen die gebrek aan geld, kennis of ruimte voor kapitaalintensieve medische apparatuur geavanceerde apparatuur kunnen inzetten zodat diagnostiek voor iedereen bereikbaar en beschikbaar wordt. Dit levert gezondere mensen op en minder reisbewegingen. Met de 14 installaties helpen we per jaar ca. 70.000 mensen extra.


Activiteiten van het bedrijf

Probleemstelling:

Ziekenhuizen hebben veelal gebrek aan geld, kennis of ruimte voor kapitaalintensieve medische apparatuur. Hierdoor wordt minder goede en veelal geen diagnostische zorg geleverd.

Oplossing:

Sustainable medical lease, de scaleup heeft een innovatief duurzaam model ontwikkeld voor toegankelijke diagnostiek. Kapitaalintensieve apparatuur wordt betaalbaar voor ziekenhuizen omdat er niet ineens een flink bedrag betaald moet worden, maar elke maand een klein bedrag. Dit maken we mogelijk met pay-per-use ook wel pay-per-scan genoemd, een hedendaagse vorm van leasing. Hierdoor hebben ziekenhuizen meer budget over voor de ontwikkeling van andere onderdelen binnen het ziekenhuis. We ontzorgen de klant door middel van onze ‘full service’; plaatsing en onderhoud van de apparaten, advies, training van het personeel en we verlengen de levensduur van onze apparatuur door afgeschreven MRI apparaten te reviseren en bij niet-academische ziekenhuizen te plaatsen.


Onderscheidend vermogen

Ziekenhuizen kunnen dikwijls dure medische apparatuur niet kopen en leveren daardoor minder goede zorg. Daardoor moeten mensen die in rurale gebieden leven lang reizen voor een behandeling. Dit is relatief duur voor hen. Een deel gaat daardoor helemaal niet.

Kapitaalintensieve apparatuur wordt betaalbaar voor ziekenhuizen omdat er niet ineens een flink bedrag betaald moet worden, maar elke maand een klein bedrag. We zorgen voor de volledige service, plaatsing en onderhoud van de apparaten. We adviseren en trainen het personeel. We verlengen de levensduur van een apparaat.


Overig

Benodigd kapitaal: €950.000,-

Minimale ticketsize: €100.000,-

Investeringsbehoefte:

In deze ronde zoeken wij EUR 950,000 voor een uniek (getekend en reeds deels aanbetaald) project (de 10de installatie) in Ecuador. De totale kosten van het project zijn EUR 1,100,000 en de onderneming zal vanuit de eigen middelen EUR 150,000 financieren.

 

Maandelijkse omzet: €450.000,-

Omzet (prognose) komende 12 maanden: €7.600.000,-

Omzet (prognose) maand 13 – 24: €13.300.000,-

Maandelijkse kosten: €300.000,-

 


Sustainable medical lease
Regio
Nederland
Branche
Gezondheidszorg
Type
Te koop aangeboden
Omzet
> 5.000.000
Overname
500.000 - 1.000.000
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.