Profile number 106213

Sustainable medical lease

30/11/2023 Date added

Located in

The Netherlands

General information

Sector

Healthcare

Type of company

Other

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

To be determined

Life phase enterprise

Growing

Employees in FTE

10 - 25

Type of buyer

Investor


Financial information

Turnover last financial year

> 5.000.000

Asking price

€ 500.000 - € 1.000.000

Earnings before taxes

Confidential


Company history/background

De onderneming is een winstgevende Nederlandse leasemaatschappij voor kapitaal intensieve medische apparatuur aan ziekenhuizen en klinieken. Door een duurzaam model wordt MRI, CT, en Radiotherapie bereikbaar voor iedereen. In 2023 verwachten we met minimaal 14 installaties in Zuid-Amerika een omzet van €7,6 miljoen te genereren. De vraag is enorm, we groeien hard en zijn wegens diverse aanvragen ook aan het uitbreiden naar andere delen van de wereld.

We zorgen dat ziekenhuizen die gebrek aan geld, kennis of ruimte voor kapitaalintensieve medische apparatuur geavanceerde apparatuur kunnen inzetten zodat diagnostiek voor iedereen bereikbaar en beschikbaar wordt. Dit levert gezondere mensen op en minder reisbewegingen. Met de 14 installaties helpen we per jaar ca. 70.000 mensen extra.


Company activities

Probleemstelling:

Ziekenhuizen hebben veelal gebrek aan geld, kennis of ruimte voor kapitaalintensieve medische apparatuur. Hierdoor wordt minder goede en veelal geen diagnostische zorg geleverd.

Oplossing:

Sustainable medical lease, de scaleup heeft een innovatief duurzaam model ontwikkeld voor toegankelijke diagnostiek. Kapitaalintensieve apparatuur wordt betaalbaar voor ziekenhuizen omdat er niet ineens een flink bedrag betaald moet worden, maar elke maand een klein bedrag. Dit maken we mogelijk met pay-per-use ook wel pay-per-scan genoemd, een hedendaagse vorm van leasing. Hierdoor hebben ziekenhuizen meer budget over voor de ontwikkeling van andere onderdelen binnen het ziekenhuis. We ontzorgen de klant door middel van onze ‘full service’; plaatsing en onderhoud van de apparaten, advies, training van het personeel en we verlengen de levensduur van onze apparatuur door afgeschreven MRI apparaten te reviseren en bij niet-academische ziekenhuizen te plaatsen.


Unique selling points

Ziekenhuizen kunnen dikwijls dure medische apparatuur niet kopen en leveren daardoor minder goede zorg. Daardoor moeten mensen die in rurale gebieden leven lang reizen voor een behandeling. Dit is relatief duur voor hen. Een deel gaat daardoor helemaal niet.

Kapitaalintensieve apparatuur wordt betaalbaar voor ziekenhuizen omdat er niet ineens een flink bedrag betaald moet worden, maar elke maand een klein bedrag. We zorgen voor de volledige service, plaatsing en onderhoud van de apparaten. We adviseren en trainen het personeel. We verlengen de levensduur van een apparaat.


Other

Benodigd kapitaal: €950.000,-

Minimale ticketsize: €100.000,-

Investeringsbehoefte:

In deze ronde zoeken wij EUR 950,000 voor een uniek (getekend en reeds deels aanbetaald) project (de 10de installatie) in Ecuador. De totale kosten van het project zijn EUR 1,100,000 en de onderneming zal vanuit de eigen middelen EUR 150,000 financieren.

 

Maandelijkse omzet: €450.000,-

Omzet (prognose) komende 12 maanden: €7.600.000,-

Omzet (prognose) maand 13 – 24: €13.300.000,-

Maandelijkse kosten: €300.000,-

 


Sustainable medical lease
Region
The Netherlands
Sector
Healthcare
Type
For sale
Turnover
> 5.000.000
Overname
500.000 - 1.000.000