03/04/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Holland

Ook interessant voor

  • Midden-Nederland
  • Zuid-Holland

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Houtverwerkende industrie

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 250.000 - € 500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het aangeboden houtbewerkingsbedrijf richt zich op het machinaal 4-zijdig schaven en profileren van de door opdrachtgevers aangeleverde bundels ruwhout. Naast het schaven en/of profileren, wordt er ook zaag- en afkortwerk in grote volumes verricht. De overwegend vaste opdrachtgevers zijn vooral houtimporteurs en andersoortige groot-zakelijke partijen. Het bedrijf is actief in Nederland en België. De entiteit van de onderneming is een Besloten Vennootschap. Het bedrijf is al jaren in de markt actief en heeft een goede naam heeft opgebouwd. Het normale omzetniveau ligt tussen € 400K - € 500K/jaar.


Activiteiten van het bedrijf

Naast de eigenaar (die parttime binnen het bedrijf actief is) zijn er momenteel enkele medewerkers binnen de onderneming in de productie werkzaam. Er is sprake van een (deels gemoderniseerd) machinepark.

De onderneming is gevestigd in een eigen bedrijfspand op een bedrijventerrein in een bekende plaats in Noord-Holland. Het pand wordt door de Vennootschap gehuurd.


Overig

De eigenaar heeft privé andere plannen en zou in dat kader zijn bedrijf graag binnen afzienbare termijn aan een geschikte partij overdragen. Aanwezige opvolging is er niet, dus wordt er gezocht naar een externe partij.

Gezien het feit dat de onderneming vanuit een Besloten Vennootschap wordt geëxploiteerd, heeft een aandelentransactie de voorkeur. Dit bedrijf kan zowel voor een strategisch kopende partij alsook voor een MBI-kandidaat interessant zijn. Er is nadere informatie beschikbaar, dat (op basis van een ondertekende geheimhoudingsverklaring & en een kennismakingsafspraak) aan serieus geïnteresseerde partijen beschikbaar kan worden gesteld.

Gezien de voorkeur voor een aandelentransactie, bestaat de overnamesom uit het (gecorrigeerde) eigen vermogen van de B.V. en een bedrag aan goodwill (gebaseerd op de verdiencapaciteit van de onderneming).


Houtbewerkingsbedrijf in Noord-Holland
Regio
Noord-Holland
Branche
Industrie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
250.000 - 500.000
Overname
N.o.t.k.

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.