Profile number 106190

Houtbewerkingsbedrijf in Noord-Holland

03/04/2023 Date added

Located in

Noord-Holland

Also interesting for this region (s)

  • Midden-Nederland
  • Zuid-Holland

General information

Sector

Engineering

Type of company

Woodwork

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

< 5

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition


Financial information

Turnover last financial year

€ 250.000 - € 500.000

Asking price

To be agreed

Earnings before taxes

€ 0 - € 100.000


Company history/background

Het aangeboden houtbewerkingsbedrijf richt zich op het machinaal 4-zijdig schaven en profileren van de door opdrachtgevers aangeleverde bundels ruwhout. Naast het schaven en/of profileren, wordt er ook zaag- en afkortwerk in grote volumes verricht. De overwegend vaste opdrachtgevers zijn vooral houtimporteurs en andersoortige groot-zakelijke partijen. Het bedrijf is actief in Nederland en België. De entiteit van de onderneming is een Besloten Vennootschap. Het bedrijf is al jaren in de markt actief en heeft een goede naam heeft opgebouwd. Het normale omzetniveau ligt tussen € 400K - € 500K/jaar.


Company activities

Naast de eigenaar (die parttime binnen het bedrijf actief is) zijn er momenteel enkele medewerkers binnen de onderneming in de productie werkzaam. Er is sprake van een (deels gemoderniseerd) machinepark.

De onderneming is gevestigd in een eigen bedrijfspand op een bedrijventerrein in een bekende plaats in Noord-Holland. Het pand wordt door de Vennootschap gehuurd.


Other

De eigenaar heeft privé andere plannen en zou in dat kader zijn bedrijf graag binnen afzienbare termijn aan een geschikte partij overdragen. Aanwezige opvolging is er niet, dus wordt er gezocht naar een externe partij.

Gezien het feit dat de onderneming vanuit een Besloten Vennootschap wordt geëxploiteerd, heeft een aandelentransactie de voorkeur. Dit bedrijf kan zowel voor een strategisch kopende partij alsook voor een MBI-kandidaat interessant zijn. Er is nadere informatie beschikbaar, dat (op basis van een ondertekende geheimhoudingsverklaring & en een kennismakingsafspraak) aan serieus geïnteresseerde partijen beschikbaar kan worden gesteld.

Gezien de voorkeur voor een aandelentransactie, bestaat de overnamesom uit het (gecorrigeerde) eigen vermogen van de B.V. en een bedrag aan goodwill (gebaseerd op de verdiencapaciteit van de onderneming).


Houtbewerkingsbedrijf in Noord-Holland
Region
Noord-Holland
Sector
Engineering
Type
For sale
Turnover
250.000 - 500.000
Overname
To be agreed

This profile has been put on-hold by the user. It cannot be responded to at this time.