02/10/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Electrotechnische detailhandel

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Startend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 100.000 - € 250.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Deze onderneming heeft als doel een nieuwe generatie Smart lampen te ontwerpen, produceren en verkopen. Het product is volledig ontwikkeld en de ondernemer is klaar om te markt op te gaan, hun productie- en inkooplijnen staan stand-by.

De smart lampen zijn innovatieve en betaalbare oplossingen voor het eenvoudig verstellen van spotlights. De bestaande gemotoriseerde spotlights zijn complex, groot, duur en worden via exclusieve kanalen verkocht. De huidige vergelijkbare modellen zijn dusdanig complex dat de afnemers een exclusieve doelgroep vormen. Dit creëert een gat in de markt voor de doelgroep die wel behoefte heeft aan dit product maar het nu te duur vindt. Dit gat in de markt vult deze onderneming op met hun automatisch verstelbare en betaalbare smart light. De lampen van deze onderneming zijn Smart, waardoor ze verder uitgebreid kunnen worden met andere Smart functies via de app.

In bijna twee jaar tijd heeft deze onderneming een fantastisch eindproduct gerealiseerd. De software voor de besturing, zowel als de precieze hardware configuratie zijn uniek. Het design van het product wordt beschermd via modelrecht.

 


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming richt zich op de mainstream markt met reguliere (bekende) verkoopkanalen. In het begin zullen deze verkoopkanalen Bol.com, Coolblue en Amazon zijn. De nieuwe lampen van deze onderneming zitten in dezelfde prijsklassen van soortgelijke spotlights bij de meest voorkomende winkels en bouwmarkten. Kopers hebben de keuze tussen lampen die even duur zijn, maar een geheel andere gebruikerservaring opleveren.


Onderscheidend vermogen

Gebruikerservaring: De onderneming biedt een buitengewone gebruikerservaring aan: een smart lamp op afstand bewegen door middel van draadloze besturing. De lampen worden bestuurd via een app. De app biedt mogelijkheden om apparaten te koppelen en werkt samen met andere IoT-platformen.

Prijs: De lampen worden aangeboden via de reguliere verkoopkanalen. Dit is uniek omdat er geen vergelijkbare op afstand beweegbare lampen via deze kanalen worden aangeboden.

Timing van marktintroductie: Omdat er op dit moment geen andere spelers op de markt zijn die een soortgelijk product via de reguliere kanalen aanbieden, heeft de onderneming een zekere voorsprong in de markt.


Overig

Benodigd kapitaal:

€135.000,-

Investeringsbehoefte:

  • Opstart: €20.865,-
  • Productie: €31.724,-
  • Promotie: €33.200,-
  • Logistiek: €4.500,-
  • Bedrijfsvoering: €44.711,-

Omzet (prognose) komende 12 maanden:

€400.000,-

Omzet (prognose) maand 13 – 24:

€815.000,-

 

De ondernemer heeft reeds €34.000,- uit eigen middelen geïnvesteerd in dit bedrijf. Daarmee heeft de ondernemer met eigen middelen het gehele traject van een idee tot een werkend eindproduct bekostigd.


Automatisch verstelbare smart lights
Regio
Nederland
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
100.000 - 250.000
Overname
100.000 - 250.000

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.