Profile number 106176

Automatisch verstelbare smart lights

02/10/2023 Date added

Located in

The Netherlands

General information

Sector

Retail non-food

Type of company

Electrical goods

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

To be determined

Life phase enterprise

Starting

Employees in FTE

< 5

Type of buyer

Investor


Financial information

Turnover last financial year

€ 100.000 - € 250.000

Asking price

€ 100.000 - € 250.000

Earnings before taxes

Confidential


Company history/background

Deze onderneming heeft als doel een nieuwe generatie Smart lampen te ontwerpen, produceren en verkopen. Het product is volledig ontwikkeld en de ondernemer is klaar om te markt op te gaan, hun productie- en inkooplijnen staan stand-by.

De smart lampen zijn innovatieve en betaalbare oplossingen voor het eenvoudig verstellen van spotlights. De bestaande gemotoriseerde spotlights zijn complex, groot, duur en worden via exclusieve kanalen verkocht. De huidige vergelijkbare modellen zijn dusdanig complex dat de afnemers een exclusieve doelgroep vormen. Dit creëert een gat in de markt voor de doelgroep die wel behoefte heeft aan dit product maar het nu te duur vindt. Dit gat in de markt vult deze onderneming op met hun automatisch verstelbare en betaalbare smart light. De lampen van deze onderneming zijn Smart, waardoor ze verder uitgebreid kunnen worden met andere Smart functies via de app.

In bijna twee jaar tijd heeft deze onderneming een fantastisch eindproduct gerealiseerd. De software voor de besturing, zowel als de precieze hardware configuratie zijn uniek. Het design van het product wordt beschermd via modelrecht.

 


Company activities

De onderneming richt zich op de mainstream markt met reguliere (bekende) verkoopkanalen. In het begin zullen deze verkoopkanalen Bol.com, Coolblue en Amazon zijn. De nieuwe lampen van deze onderneming zitten in dezelfde prijsklassen van soortgelijke spotlights bij de meest voorkomende winkels en bouwmarkten. Kopers hebben de keuze tussen lampen die even duur zijn, maar een geheel andere gebruikerservaring opleveren.


Unique selling points

Gebruikerservaring: De onderneming biedt een buitengewone gebruikerservaring aan: een smart lamp op afstand bewegen door middel van draadloze besturing. De lampen worden bestuurd via een app. De app biedt mogelijkheden om apparaten te koppelen en werkt samen met andere IoT-platformen.

Prijs: De lampen worden aangeboden via de reguliere verkoopkanalen. Dit is uniek omdat er geen vergelijkbare op afstand beweegbare lampen via deze kanalen worden aangeboden.

Timing van marktintroductie: Omdat er op dit moment geen andere spelers op de markt zijn die een soortgelijk product via de reguliere kanalen aanbieden, heeft de onderneming een zekere voorsprong in de markt.


Other

Benodigd kapitaal:

€135.000,-

Investeringsbehoefte:

  • Opstart: €20.865,-
  • Productie: €31.724,-
  • Promotie: €33.200,-
  • Logistiek: €4.500,-
  • Bedrijfsvoering: €44.711,-

Omzet (prognose) komende 12 maanden:

€400.000,-

Omzet (prognose) maand 13 – 24:

€815.000,-

 

De ondernemer heeft reeds €34.000,- uit eigen middelen geïnvesteerd in dit bedrijf. Daarmee heeft de ondernemer met eigen middelen het gehele traject van een idee tot een werkend eindproduct bekostigd.


Automatisch verstelbare smart lights
Region
The Netherlands
Sector
Retail non-food
Type
For sale
Turnover
100.000 - 250.000
Overname
100.000 - 250.000

This profile has been put on-hold by the user. It cannot be responded to at this time.