Profiel nr. 106103

Financiële website om families te helpen bij onderlinge financiële verhouding

03/10/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Internetbedrijf

Rechtsvorm

N.v.t.

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Startend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 0 - € 100.000

Indicatie overnamebedrag

€ 0 - € 100.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Project gestart door een goedlopende onderneming. Ready to market. Binnen de huidige onderneming ligt de focus op totaal andere doelgroep. Strategische heroverweging leidde tot besluit van verkoop (met pijn in het hart). Hele systeem is getest, draaiende en werkt.


Activiteiten van het bedrijf

Het online ondersteunen van families die binnen de familie geld aan elkaar willen lenen of schenken (familiebank concept). Systeem houdt bij welke financiële gevolgen dit heeft. Maakt onderlinge contracten. Maakt berekeningen voor de aflossing, zodat een familiehypotheek ook fiscaal werkt. Biedt opties tot extra aflossingen en daarna herberekening van aflossingschema. Bemoeit zich niet met de geldstoorm zelf. 

Op de website is een grote hoeveelheid gratis informatie te vinden. Hierdoor komen mensen die onderling geld willen lenen of schenken op de site. Willen ze gebruik maken van de tools, zoals contracten, berekeningen en administratie dan betalen ze een vast bedrag per jaar. Op de site benoemen wij hen als rekeninghouder. 


Onderscheidend vermogen

Er bestaat niets dat hierop lijkt. Het project richt zich op de doelgroep die niet voldoende geld heeft voor een dure adviseur (miljoenen te verdelen). Dit is een enorme grote groep Nederlanders. Dat bleek toen de tijdelijke jubelton werd ingevoerd. Tienduizenden mensen bleken over voldoende geld te beschikken om dergelijke bedragen aan hun kinderen te schenken. De site trekt deze mensen aan en biedt daardoor de mogelijkheid om ook andere diensten aan te bieden. In zichzelf is het trouwens ook een winstgevend project.


Overig

De koper is actief in de financiële dienstverlening, of een ervaren webondernemer. Past perfect bij de uitbreiding van de dienstverlening voor een vermogensbeheerder, accountant, estate planner. 


Afbeeldingen
Financiële website om families te helpen bij onderlinge financiële verhouding
Regio
Nederland
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
0 - 100.000
Overname
0 - 100.000