Profile number 106103

Website om families te helpen bij onderlinge financiële verhouding

03/10/2023 Date added

Located in

The Netherlands

General information

Sector

Service industry

Type of company

Internet services

Legal entity

None

Type of transaction

Assets / liabilities

Life phase enterprise

Starting

Employees in FTE

< 5

Type of buyer

  • Strategic acquisition
  • Investor


Financial information

Turnover last financial year

€ 0 - € 100.000

Asking price

€ 0 - € 100.000

Earnings before taxes

€ 0 - € 100.000


Company history/background

Project gestart door een goedlopende onderneming. Ready to market. Binnen de huidige onderneming ligt de focus op totaal andere doelgroep. Strategische heroverewging leidde tot besluit van verkoop (met pijn in het hart). Hele systeem is getest, draaiende en werkt.


Company activities

Het online ondersteunen van families die binnen de familie geld aan elkaar willen lenen of schenken (familiebank concept). Systeem houdt bij welke financiële gevolgend dit heeft. Maakt onderlinge contracten. Maakt berekeningen voor de aflossing, zodat een familiehypotheek ook fiscaal werkt. Biedt opties tot extra aflossingen. Bemoeit zich niet met de geldstoorm zelf. 

Op de website is een grote hoeveelheid gratis informatie te vinden. Hierdoor komen mensen die onderling geld willen lenen of schenken op de site. Willen ze gebruik maken van de tools, zoals contracten, berekeningen en administratie dan betalen ze een vast bedrag per jaar.


Unique selling points

Er bestaat niets dat hierop lijkt. Het richt zich op de doelgroep die niet voldoende geld heeft voor een dure adviseur (miljoenen te verdelen). Dit is een enorme grote groep Nederlanders. Dat bleek toen de tijdelijke jubelton werd ingevoerd. Tienduizenden mensen bleken over voldoende geld te beschikken om dergelijke bedragen aan hun kinderen te schenken. De site trekt deze mensen aan en biedt daardoor de mogelijkheid om ook andere diensten aan te bieden. In zichzelf is het trouwens ook een winstgevend project.


Other

De koper is actief in de financiële dienstverlening, of een ervaren webondernemer. Past perfect bij de uitbreiding van de dienstverlening voor een vermogensbeheerder, accountant, estate planner. 


Photos
Website om families te helpen bij onderlinge financiële verhouding
Region
The Netherlands
Sector
Service industry
Type
For sale
Turnover
0 - 100.000
Overname
0 - 100.000