Profiel nr. 106055

Schoenenlijn voor tijdloze damesschoenen (semi op maat)

02/03/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Dames- en herenmode

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Startend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 0 - € 100.000

Indicatie overnamebedrag

€ 0 - € 100.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Voor de reguliere, maar ook licht afwijkende damesvoet is heeft een creatieve, orthopedisch onderlegde ondernemer een leest met schoenmodellen ontwikkeld die de meeste damesvoeten bedient. Deze schoenenlijn is het hogere segment modieuze damesschoenen voor vrouwen die niet slagen in de reguliere schoenenwinkel.


Activiteiten van het bedrijf

Op dit moment is de lijn volledig ontwikkeld met leesten en showmodellen. Op individuele basis meet de eigenaar de voet op en laat de schoen passend produceren. Het concept heeft zich bewezen. Vanwege de lockdowns is de retail nog niet aangehaakt, terwijl daar de mogelijkheid ligt om 'gestandaardiseerd maatwerk' te leveren via professionele verkooppunten. 


Onderscheidend vermogen

De combinatie van modieus en geschikt voor de complexe voet is uniek. Het vraagt om een strategische koper om het geldelijk succes te realiseren, zoals een producent van schoenen voor de complexere voet of een schoenproducent van goede, exclusieve dames/herenschoenen. Ook een MBI met een achtergrond in de marketing/retail kan hier een groot succes van maken.


Overig
  • De leest en de schoenenlijn zijn speciaal ontworpen voor vrouwen met voetklachten, veroorzaakt door de meest voorkomende voetproblemen zoals pijn onder de voorvoet, vergroeiingen van de tenen, een knobbel bij de grote teen en/of kleine teen. 
  • Bij lichte reumatische- of diabetische voetklachten, maar ook zonder voetklachten biedt ondernemer een modieuze comfortabele schoen. 
  • Zijn basislijn hoort tot de comfortschoen. 

De basislijn is klaar voor productie en is geschikt:

  • voor maatwerk, waarbij de schoen op bestelling op maat gemaakt wordt. Klant kan daarbij kiezen uit diverse (combinaties) van leersoorten en kleuren en loopzool
  • als confectieschoen te produceren,
  • als OSB-schoen (semi-orthopedisch) te produceren.

Afbeeldingen
Schoenenlijn voor tijdloze damesschoenen (semi op maat)
Regio
Nederland
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
0 - 100.000
Overname
0 - 100.000