Profile number 106055

Schoenenlijn voor de complexere damesvoet

02/03/2023 Date added

Located in

The Netherlands

General information

Sector

Retail non-food

Type of company

Clothing store

Legal entity

One - man business

Type of transaction

Assets / liabilities

Life phase enterprise

Starting

Employees in FTE

< 5

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition


Financial information

Turnover last financial year

€ 0 - € 100.000

Asking price

€ 0 - € 100.000

Earnings before taxes

€ 0 - € 100.000


Company history/background

Voor de iets complexere damesvoet is eigenlijk geen passende schoenoplossing. In de confectiesfeer is een schoen nooit ideaal passend voor een complexere voet. Daarbij zijn de schoenen die er zijn verre van modieus. Toch is het een creatieve, orthopedisch onderlegde ondernemer gelukt om een lijn te ontwikkelen van een beperkt aantal leesten met design (leer/kleur) die de meeste damesvoeten bedient. Deze schoenenlijn is het hogere segment modieuze damesschoenen voor vrouwen die niet slagen in de reguliere schoenenwinkel.


Company activities

Op dit moment is de lijn volledig ontwikkeld met leesten en showmodellen. Op individuele basis meet de eigenaar deze schoen op en laat deze passend produceren. Het concept heeft zich bewezen. Vanwege de lockdowns is de retail nog niet aangehaakt, terwijl daar de mogelijkheid ligt om 'gestandaardiseerd maatwerk' te leveren via professionele verkooppunten. 


Unique selling points

De combinatie van modieus en geschikt voor de complexe voet is uniek. Het vraagt om een strategische koper om het geldelijk succes te realiseren, zoals een producent van schoenen voor complexere mannenvoeten. Ook een MBI met een achtergrond in de marketing/retail kan hier een groot succes van maken.


Other
  • De leest en de schoenenlijn zijn speciaal ontworpen voor vrouwen met voetklachten, veroorzaakt door de meest voorkomende voetproblemen zoals pijn onder de voorvoet, vergroeiingen van de tenen, een knobbel bij de grote teen en/of kleine teen. 
  • Bij lichte reumatische- of diabetische voetklachten, maar ook zonder voetklachten biedt ondernemer een modieuze comfortabele schoen. 
  • Zijn basislijn hoort tot de comfortschoen. 
  • De schoen wordt op maat gemaakt. Klant kan daarbij kiezen uit diverse (combinaties) van leersoorten en kleuren en loopzool.

Photos
Schoenenlijn voor de complexere damesvoet
Region
The Netherlands
Sector
Retail non-food
Type
For sale
Turnover
0 - 100.000
Overname
0 - 100.000