Profiel nr. 105779

Gevestigde handelsonderneming in voer- en vaartuigen

11/07/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Zeeland

Ook interessant voor

West-Nederland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 2.500.000 - € 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming (opgericht in 2003) is actief in de verkoop, verhuur en het onderhoud van (gebruikte en nieuwe) voer- en vaartuigen. Daarnaast biedt de onderneming aanverwante dienstverlening aan in de vorm van transport, stalling en het bemiddelen bij verzekeringen en financieringen. De activiteiten worden ontplooid vanuit een eigen bedrijfspand (perceeloppervlakte: 5.300 m2) in Zuidwest-Nederland met eigen helling en reparatiestijger en toegang tot open water.


Activiteiten van het bedrijf

De activiteiten van de onderneming betreffen de verkoop-, verhuur- en onderhoudsactiviteiten van voer- en vaartuigen. Daarnaast biedt de onderneming aanverwante dienstverlening aan in de vorm van het vervoeren, verzekeren, onderhouden en stallen van de voer- en vaartuigen. Verder is het mogelijk om losse motoren en accessoires te kopen bij de onderneming.


Onderscheidend vermogen

De beide handelsactiviteiten van de onderneming kennen een tegengesteld seizoenspatroon en vormen een ideale aanvulling op elkaar. Het onderscheidend vermogen komt voort uit de klantgerichte aanpak. Gedurende het gehele verkoopproces worden klanten bijgestaan door deskundige medewerkers (5,5 FTE).

Daarnaast biedt de onderneming klanten de mogelijkheid om alle zorgen uit handen te nemen ten aanzien van onder meer onderhoud en transport van de voer- en vaartuigen. Dit heeft in combinatie met het ruime aanbod van gerenommeerde merken geleid tot het binden van zowel zakelijke als particuliere klanten.

Tot slot beschikt de onderneming over een gunstige locatie aan het water met goede bereikbaarheid.


Overig

De verkoop kan plaatsvinden middels een aandelentransactie of een activa-passivatransactie. Het pand van waaruit de onderneming geëxploiteerd wordt kan deel uitmaken van de transactie of kan desgewenst worden gehuurd.

Verkoper is bereid om tegen nader overeen te komen voorwaarden op inleenbasis binnen de onderneming actief te blijven ten behoeve van de overdracht van de werkzaamheden. Afhankelijkheid van de overeengekomen transactievoorwaarden en de wensen van de koper is een (flexibele) overdrachtsperiode van maximaal 2 tot 3 jaar bespreekbaar.


Gevestigde handelsonderneming in voer- en vaartuigen
Regio
Zeeland
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
2.500.000 - 5.000.000
Overname
N.o.t.k.

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.