Profile number 105779

Gevestigde handelsonderneming in voer- en vaartuigen

11/07/2023 Date added

Located in

Zeeland

Also interesting for this region (s)

West-Nederland

General information

Sector

Retail non-food

Type of company

Other

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

To be determined

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

5 - 10

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition
  • Investor


Financial information

Turnover last financial year

€ 2.500.000 - € 5.000.000

Asking price

To be agreed

Earnings before taxes

€ 100.000 - € 250.000


Company history/background

De onderneming (opgericht in 2003) is actief in de verkoop, verhuur en het onderhoud van (gebruikte en nieuwe) voer- en vaartuigen. Daarnaast biedt de onderneming aanverwante dienstverlening aan in de vorm van transport, stalling en het bemiddelen bij verzekeringen en financieringen. De activiteiten worden ontplooid vanuit een eigen bedrijfspand (perceeloppervlakte: 5.300 m2) in Zuidwest-Nederland met eigen helling en reparatiestijger en toegang tot open water.


Company activities

De activiteiten van de onderneming betreffen de verkoop-, verhuur- en onderhoudsactiviteiten van voer- en vaartuigen. Daarnaast biedt de onderneming aanverwante dienstverlening aan in de vorm van het vervoeren, verzekeren, onderhouden en stallen van de voer- en vaartuigen. Verder is het mogelijk om losse motoren en accessoires te kopen bij de onderneming.


Unique selling points

De beide handelsactiviteiten van de onderneming kennen een tegengesteld seizoenspatroon en vormen een ideale aanvulling op elkaar. Het onderscheidend vermogen komt voort uit de klantgerichte aanpak. Gedurende het gehele verkoopproces worden klanten bijgestaan door deskundige medewerkers (5,5 FTE). Daarnaast biedt de onderneming klanten de mogelijkheid om alle zorgen uit handen te nemen ten aanzien van onder meer onderhoud en transport van de voer- en vaartuigen. Dit heeft in combinatie met het ruime aanbod van gerenommeerde merken geleid tot het binden van zowel zakelijke als particuliere klanten. Tot slot beschikt de onderneming over een gunstige locatie aan het water met goede bereikbaarheid.


Other

De verkoop kan plaatsvinden middels een aandelentransactie of een activa-passivatransactie. Het pand van waaruit de onderneming geëxploiteerd wordt kan deel uitmaken van de transactie of kan desgewenst worden gehuurd. Verkoper is bereid om om tegen nader overeen te komen voorwaarden op inleenbasis binnen de onderneming actief te blijven ten behoeve van de overdracht van de werkzaamheden. Afhankelijkheid van de overeengekomen transactievoorwaarden en de wensen van de koper is een (flexibele) overdrachtsperiode van maximaal 2 tot 3 jaar bespreekbaar.


Gevestigde handelsonderneming in voer- en vaartuigen
Region
Zeeland
Sector
Retail non-food
Type
For sale
Turnover
2.500.000 - 5.000.000
Overname
To be agreed

This profile has been put on-hold by the user. It cannot be responded to at this time.