Profiel nr. 105669

Designerkleding via een modeverhuur platform

01/12/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Locatie anoniem

Ook interessant voor

 • Noord-Nederland
 • Oost-Nederland
 • Midden-Nederland
 • West-Nederland
 • Zuid-Nederland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Verhuurbedrijf

Rechtsvorm

VOF

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname
 • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 0 - € 100.000

Indicatie overnamebedrag

€ 0 - € 100.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De oprichters delen een passie voor mooie kleding. Met elkaar starten zij in 2019 een verhuurbedrijf voor designerkleding met als missie de mode-industrie te verduurzamen door het grootste verhuurplatform van Europa te realiseren en prachtige kledingmerken bereikbaar te maken voor een groter publiek.

Door kleding te delen is er veel minder kleding nodig. Het team is na deelname aan een accelerator-programma op eigen kracht gegroeid naar een platform met meer dan 1000 kledingstukken en een grote groep terugkerende abonnees.


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming betreft een verhuurplatform voor kleding en richt zich op vrouwelijke professionals die met een maandelijks abonnement kunnen kiezen uit een endless wardrobe met zakelijke kleding. Deze vrouwen zijn op zoek naar steeds iets nieuws in hun kast. Keywords hierbij zijn: variatie, gemak en betaalbare luxe.

De organisatie werkt als platform, de kleding wordt dus niet ingekocht, maar namens modemerken en designers verhuurd. Inmiddels wordt er, op exclusieve basis, samengewerkt met 14 modemerken, zoals Kyra, Zoe Karssen en Scotch & Soda. Pas als een kledingstuk is verhuurd, ontvangt het modemerk hiervan een marge. De collectie wordt elke maand aangevuld.

Er is een webshop ontwikkeld waarin de volledige collectie zichtbaar is met een zoekfunctie op item type ( blouse /jurk etc), abonnementsvorm, maat en merk. 

Het huren kan eenmalig, met een flexibel abonnement of door het afnemen van een seizoenspakket. De prijzen variëren van ca € 40,- tot € 395,-. Van de omzet komt 95% via terugkerende abonnees.

Het bedrijf verzamelt data over de eindgebruiker, de verhuur van de collectie en de kwaliteit van de kleding en ziet hierin een toekomstig aanvullend verdienmodel. 


Onderscheidend vermogen

De organisatie onderscheidt zich in de markt door:

 • De enige kledingbibliotheek die als platform opereert 
 • Al haar middelen worden besteed aan verdere groei in plaats van aankopen van collectie.
 • Grootste collectie (luxe) designerkleding
 • Verduurzaming van de mode-industrie

Het grootste verschil met de concurrentie is dat de onderneming als platform werkt en geen kleding inkoopt, maar namens modemerken verhuurd. Dat maakt dat zij een kleine inventaris hebben en daardoor weinig risico lopen. Tevens kunnen zij vrij eenvoudig de collectie opschalen.

De onderneming richt zich specifiek op business wear en bieden midden- en hoog segment modemerken aan. De andere kledingverhuurservices zitten meer op gelegenheidskleding of het lagere segment.


Overig

In 2021 kende de onderneming een groei van 300% en in 2022 komt de groei uit op ongeveer 200%. De onderneming is daarmee positief over haar eigen toekomstontwikkelingen. 

De markt voor product abonnementen groeit en de omzet van tweedehandskleding en kledingverhuur is de laatste jaren gestegen, zowel in Nederland als wereldwijd. Naast kosten- en tijdsbesparing speelt verduurzamen hierbij een rol. Marktpotentieel voor groei is dus absoluut aanwezig.

De beperkte marketingervaring en gebrek aan groeikapitaal en daarmee marketingbudget beperken de groei naar een hoger niveau. 

Een koper met ervaring in de mode-industrie, kennis van marketing en/of synergie met eigen activiteiten zal zeker in staat zijn om het platform uit te bouwen en expansie binnen Europa te realiseren. 


Designerkleding via een modeverhuur platform
Regio
Locatie anoniem
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
0 - 100.000
Overname
0 - 100.000
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.