Profiel nr. 105601

Installatiebedrijf focus op gasvrij wonen

24/11/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Midden-Nederland

Ook interessant voor

 • Noord-Nederland
 • Oost-Nederland
 • Utrecht
 • West-Nederland
 • Zuid-Nederland

Algemene informatie

Branche

Bouw

Soort bedrijf

Installatiebedrijf

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 2.500.000 - € 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming heeft de visie om woningen in Nederland van het gas af te krijgen. Om dit te realiseren brengt de onderneming meerdere producten op de markt. Op dit moment is de onderneming marktleider en installateur van elektrische vloerverwarming. Daarnaast verkoopt en installeert ze andere oplossingen om woningen geheel gasvrij te krijgen zoals boilers, laadpalen, zonnepanelen en een eigen energielabel. Er is kortgeleden ook een webshop opgezet voor handelsproducten zoals infrarood warmte panelen. Daarnaast biedt de onderneming tal van oplossingen om een huis ‘slim’ te maken. De producten (kunnen) worden gekoppeld met smart-home technologie. Hiermee gaan luxe en duurzaamheid hand in hand. 


Activiteiten van het bedrijf

De gasloze oplossingen van de onderneming zorgen ervoor dat zij zich precies op het juiste moment én als een van de eerste stevig in een groeimarkt heeft gepositioneerd. De vraag vanuit de markt is enorm. Met het juiste management en middelen kan de omzet in 2023 zonder hoge marketingkosten naar EUR 6 mln stijgen. De onderneming heeft een gezonde en goed verdeelde portefeuille: 20% professioneel, 40% direct particulier en 40% particulier via 150+ winkels.


Onderscheidend vermogen

Ze onderscheidt zich door kwaliteit, goed advies en het ontzorgen van de klant door een totaaloplossing te kunnen bieden. In ruil daarvoor accepteren klanten dat de onderneming qua prijs aan de bovenkant van de markt zit. De onderneming heeft een goed verzorgde website in eigen beheer. 


Overig

Het bedrijf geeft ca. 33% nieuwe aandelen uit en is in de eerste plaats op zoek naar een manager die het bedrijf samen met de huidige manager naar een volgende fase kan brengen. Dit mag een MBI-kandidaat zijn (privépersoon) die zich inkoopt. Dit mag ook een strategische partij zijn. Een strategische partij zou met de onderneming haar marktaandeel kunnen verdiepen en vergroten. Op kostengebied zijn er tal van synergie mogelijkheden, zoals personeel, pand, inkoop en logistiek. Het is een pré als er een lening van ca. EUR 100k kan worden verstrekt. 

Er is behoefte aan een sterke allround manager die de volledige potentie tot wasdom kan brengen. Hierbij is een mix van competenties belangrijk zoals finance, strategie en interne aansturing. Een klik op persoonlijk vlak is minstens net zo belangrijk. Ervaring in de branche is een pre. Kwaliteit is belangrijker dan het hoogste bod voor de aandelen. 


Installatiebedrijf focus op gasvrij wonen
Regio
Midden-Nederland
Branche
Bouw
Type
Te koop aangeboden
Omzet
2.500.000 - 5.000.000
Overname
N.o.t.k.
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.