Profile number 105601

Installatiebedrijf focus op gasvrij wonen

24/11/2022 Date added

Located in

Midden-Nederland

Also interesting for this region (s)

 • Noord-Nederland
 • Oost-Nederland
 • Utrecht
 • West-Nederland
 • Zuid-Nederland

General information

Sector

Manufacturing

Type of company

Installation company

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Growing

Employees in FTE

5 - 10

Type of buyer

 • MBI candidate
 • Strategic acquisition


Financial information

Turnover last financial year

€ 2.500.000 - € 5.000.000

Asking price

To be agreed

Earnings before taxes

Confidential


Company history/background

De onderneming heeft de visie om woningen in Nederland van het gas af te krijgen. Om dit te realiseren brengt de onderneming meerdere producten op de markt. Op dit moment is de onderneming marktleider en installateur van elektrische vloerverwarming. Daarnaast verkoopt en installeert ze andere oplossingen om woningen geheel gasvrij te krijgen zoals boilers, laadpalen, zonnepanelen en een eigen energielabel. Er is kortgeleden ook een webshop opgezet voor handelsproducten zoals infrarood warmte panelen. Daarnaast biedt de onderneming tal van oplossingen om een huis ‘slim’ te maken. De producten (kunnen) worden gekoppeld met smart-home technologie. Hiermee gaan luxe en duurzaamheid hand in hand. 


Company activities

De gasloze oplossingen van de onderneming zorgen ervoor dat zij zich precies op het juiste moment én als een van de eerste stevig in een groeimarkt heeft gepositioneerd. De vraag vanuit de markt is enorm. Met het juiste management en middelen kan de omzet in 2023 zonder hoge marketingkosten naar EUR 6 mln stijgen. De onderneming heeft een gezonde en goed verdeelde portefeuille: 20% professioneel, 40% direct particulier en 40% particulier via 150+ winkels.


Unique selling points

Ze onderscheidt zich door kwaliteit, goed advies en het ontzorgen van de klant door een totaaloplossing te kunnen bieden. In ruil daarvoor accepteren klanten dat de onderneming qua prijs aan de bovenkant van de markt zit. De onderneming heeft een goed verzorgde website in eigen beheer. 


Other

Het bedrijf geeft ca. 33% nieuwe aandelen uit en is in de eerste plaats op zoek naar een manager die het bedrijf samen met de huidige manager naar een volgende fase kan brengen. Dit mag een MBI-kandidaat zijn (privépersoon) die zich inkoopt. Dit mag ook een strategische partij zijn. Een strategische partij zou met de onderneming haar marktaandeel kunnen verdiepen en vergroten. Op kostengebied zijn er tal van synergie mogelijkheden, zoals personeel, pand, inkoop en logistiek. Het is een pré als er een lening van ca. EUR 100k kan worden verstrekt. 

Er is behoefte aan een sterke allround manager die de volledige potentie tot wasdom kan brengen. Hierbij is een mix van competenties belangrijk zoals finance, strategie en interne aansturing. Een klik op persoonlijk vlak is minstens net zo belangrijk. Ervaring in de branche is een pre. Kwaliteit is belangrijker dan het hoogste bod voor de aandelen. 


Installatiebedrijf focus op gasvrij wonen
Region
Midden-Nederland
Sector
Manufacturing
Type
For sale
Turnover
2.500.000 - 5.000.000
Overname
To be agreed
Get in contact Save to favourites

Interested or more information?

You can get in touch with the profile provider free of charge and without obligation. After entering your e-mail address you can express your interest or request more information. The data requested by us is intended solely for making contact and will therefore be treated discretely by the receiving party.

This is how you get in touch:

 • Enter your e-mail address below
 • If it is already known, log in or click on forgot password
 • Then fill in the response form and send it
 • We check your response and send it to the provider
 • The provider will contact you within 7 days
 • Didn't hear anything after 7 days? Let us know


Accompanying text for provider

 • Ask your questions
 • Indicate where your interest comes from
 • Tell something about your background

Available capital

Please note: financing a business acquisition requires a minimum of 25% own contribution.


This data is only intended for establishing contact. The data is checked by us before we send it to the provider. Responses that are incomplete or contain incorrect information will not be forwarded.

Postal code

Please enter your postal code and house number and the address will be filled in automatically.


E-mail

Make sure you enter the right data, otherwise the owner cannot contact you.

Phone number

If we contact you, we will always do so confidentially. Please be sure to enter the right number.

Mobile phone number

If we contact you, we will always do so confidentially. Please be sure to enter the right number.


After posting this reaction, an account will be created for you automatically. From here you can easily manage these and any subsequent responses. Create a password below. The password must be at least 6 characters long.