Profiel nr. 105493

Handelsbedrijf in tuin- en parkmachines én heftrucks (met keuring en onderhoud)

03/05/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Zuid-Holland

Ook interessant voor

 • Noord-Brabant
 • Zeeland

Algemene informatie

Branche

Groothandel

Soort bedrijf

Handelsonderneming

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 500.000 - € 1.000.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Wegens gebrek aan directe opvolging worden twee goedlopende handelsbedrijven (met keuring en onderhoud) te koop aangeboden. Het gaat om vennootschappen die beiden gevestigd zijn op hetzelfde adres maar waarbij zowel het personeel als de beschikbare ruimte en middelen zo zijn verdeeld dat het twee aparte ondernemingen zijn.

De bedrijfsactiviteiten van de eerste vennootschap richten zich op de handel in high-end tuin- en parkmachines en de daarbij voorkomende keuringen en onderhouds- en reparatiewerkzaamheden. Te denken valt aan: Tractoren en transportmiddelen, reiniging, snoeien en zagen, gazononderhoud, handgereedschappen, generatoren, freesmachines en de daarbij behorende onderdelen, oliën en vetten en toebehoren. Circa 75% van de omzet komt van zakelijke afnemers, zoals agrarische ondernemingen, hoveniersbedrijven, gemeenten, bouwondernemingen en groenvoorzieners. De particulieren kiezen bewust voor kwaliteit van de topmerken als Stihl, Honda, Toro en John Deere en vinden hier de modellen die niet door bouwmarkten en via internet te koop worden aangeboden. Deze particulieren waarderen ook het feit dat de machines onderhouden worden.  


Activiteiten van het bedrijf

De bedrijfsactiviteiten van de tweede vennootschap richten zich op de handel in interne transportmiddelen, zoals heftrucks, magazijntrucks en de bijbehorende onderdelen en voorzetapparatuur. Onderhoud, keuringen en reparaties worden veelal bij de klant uitgevoerd door een mobiel serviceteam. De klantengroep is trouw en bestaat voor (vrijwel) 100% uit bedrijven die met name actief zijn in de productie en handel. Voor hen zijn de heftrucks bedrijf kritisch, wat maakt dat ze belang hebben aan regelmatig onderhoud en reparaties.

De jaarlijkse omzet in het tijdvak 2020 – 2022 is vrijwel constant € 2,3 miljoen op jaarbasis, tegen een gemiddelde brutomarge van 41%. Op basis van de planning en tussentijdse cijfers wordt voor 2023 eenzelfde omzet- en margeniveau verwacht. Het bedrijf kent voorspelbare kosten en heeft een structurele winstgevendheid.      


Onderscheidend vermogen

De eigenaar en zijn vrouw zijn beiden werkzaam in deze ondernemingen. De eigenaar is meewerkend voorman en betrokken bij de showroomverkoop, klantenlevering en aansturing van het werkplaatspersoneel. Zijn vrouw is parttime actief op het gebied van (een deel van) de financiële administratie en het onderhouden van de administratieve processen. In het bedrijf zijn 8 vaste medewerkers in dienst, waarvan 7 (ervaren) monteurs en een administratief medewerker die tevens de communicatie met zakelijke klanten verzorgt. In de showroom vinden we, naast de eigenaar, een zaterdaghulp en een oproepkracht alsook een algemeen medewerker die onder een specifieke subsidieregeling valt. De werkzaamheden bij klanten vinden met name in een straal van 25 kilometer plaats en het betreft locaties op Voorne-Putten, de Hoekse-Waard en Noord Brabant en gemeenten ten zuidwesten van Rotterdam. Het bedrijf is gevestigd op een eigen terrein met diverse opstallen en kent een centrale ligging met een uitstekende bereikbaarheid.


Overig

De onderneming biedt goede perspectieven en synergievoordelen voor een bedrijf dat opzoek is naar uitbreiding van het werkgebied en zakelijke klanten. Indien gewenst is een parttime directievoering mogelijk, afhankelijk van de strategische ambities van de kopende partij.

De huidige eigenaar is bereid mee te werken aan een goede en soepele overdracht van het bedrijf aan zijn opvolger. De periode zal zo lang duren als nodig en zo kort als mogelijk. De vrouw van de eigenaar is eveneens bereid haar werkzaamheden over te dragen maar voor haar geldt dat ze eventueel voor een langere periode parttime beschikbaar kan blijven.

Het betreft een (100%) aandelentransactie voor beide vennootschappen in één koop. Alle contracten met personeel, klanten en leveranciers blijven daarmee van rechtswege intact. Het onroerend goed, bestaande uit het perceel, een kantoor, een showroom, magazijn(en) en werkplaats(en), buitenopslagplaatsen en buitenruimte is geheel op maat gemaakt voor deze onderneming en kan gehuurd worden voor een langere termijn. De huidige eigenaar woont in de naastgelegen woning en is eigenaar van het onroerend goed.


Handelsbedrijf in tuin- en parkmachines én heftrucks (met keuring en onderhoud)
Regio
Zuid-Holland
Branche
Groothandel
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
500.000 - 1.000.000
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.