Profile number 105493

Handelsbedrijf in tuin- en parkmachines én heftrucks (met keuring en onderhoud)

03/05/2023 Date added

Located in

Zuid-Holland

Also interesting for this region (s)

  • Noord-Brabant
  • Zeeland

General information

Sector

Wholesale

Type of company

Trading company

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

5 - 10

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition


Financial information

Turnover last financial year

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Asking price

€ 500.000 - € 1.000.000

Earnings before taxes

Confidential


Company history/background

Wegens gebrek aan directe opvolging worden twee goedlopende handelsbedrijven (met keuring en onderhoud) te koop aangeboden. Het gaat om vennootschappen die beiden gevestigd zijn op hetzelfde adres maar waarbij zowel het personeel als de beschikbare ruimte en middelen zo zijn verdeeld dat het twee aparte ondernemingen zijn.

De bedrijfsactiviteiten van de eerste vennootschap richten zich op de handel in high-end tuin- en parkmachines en de daarbij voorkomende keuringen en onderhouds- en reparatiewerkzaamheden. Te denken valt aan: Tractoren en transportmiddelen, reiniging, snoeien en zagen, gazononderhoud, handgereedschappen, generatoren, freesmachines en de daarbij behorende onderdelen, oliën en vetten en toebehoren. Circa 75% van de omzet komt van zakelijke afnemers, zoals agrarische ondernemingen, hoveniersbedrijven, gemeenten, bouwondernemingen en groenvoorzieners. De particulieren kiezen bewust voor kwaliteit van de topmerken als Stihl, Honda, Toro en John Deere en vinden hier de modellen die niet door bouwmarkten en via internet te koop worden aangeboden. Deze particulieren waarderen ook het feit dat de machines onderhouden worden.

 


Company activities

De bedrijfsactiviteiten van de tweede vennootschap richten zich op de handel in interne transportmiddelen, zoals heftrucks, magazijntrucks en de bijbehorende onderdelen en voorzetapparatuur. Onderhoud, keuringen en reparaties worden veelal bij de klant uitgevoerd door een mobiel serviceteam. De klantengroep is trouw en bestaat voor (vrijwel) 100% uit bedrijven die met name actief zijn in de productie en handel. Voor hen zijn de heftrucks bedrijf kritisch, wat maakt dat ze belang hebben aan regelmatig onderhoud en reparaties.

De jaarlijkse omzet in het tijdvak 2019 – 2021 is vrijwel constant € 2,3 miljoen op jaarbasis, tegen een gemiddelde brutomarge van 40%. Op basis van de planning en tussentijdse cijfers wordt voor 2022 eenzelfde omzet- en margeniveau verwacht. Het bedrijf kent voorspelbare kosten en heeft een structurele winstgevendheid.

 

 

 


Unique selling points

De eigenaar en zijn vrouw zijn beiden werkzaam in deze ondernemingen. De eigenaar is meewerkend voorman en betrokken bij de showroomverkoop, klantenlevering en aansturing van het werkplaatspersoneel. Zijn vrouw is parttime actief op het gebied van (een deel van) de financiële administratie en het onderhouden van de administratieve processen. In het bedrijf zijn 8 vaste medewerkers in dienst, waarvan 7 (ervaren) monteurs en een administratief medewerker die tevens de communicatie met zakelijke klanten verzorgt. In de showroom vinden we, naast de eigenaar, een zaterdaghulp en een oproepkracht alsook een algemeen medewerker die onder een specifieke subsidieregeling valt. De werkzaamheden bij klanten vinden met name in een straal van 25 kilometer plaats en het betreft locaties op Voorne-Putten, de Hoekse-Waard en Noord Brabant en gemeenten ten zuidwesten van Rotterdam. Het bedrijf is gevestigd op een eigen terrein met diverse opstallen en kent een centrale ligging met een uitstekende bereikbaarheid.


Other

De onderneming biedt goede perspectieven en synergievoordelen voor een bedrijf dat opzoek is naar uitbreiding van het werkgebied en zakelijke klanten. Indien gewenst is een parttime directievoering mogelijk, afhankelijk van de strategische ambities van de kopende partij.

De huidige eigenaar is bereid mee te werken aan een goede en soepele overdracht van het bedrijf aan zijn opvolger. De periode zal zo lang duren als nodig en zo kort als mogelijk. De vrouw van de eigenaar is eveneens bereid haar werkzaamheden over te dragen maar voor haar geldt dat ze eventueel voor een langere periode parttime beschikbaar kan blijven.

Het betreft een (100%) aandelentransactie voor beide vennootschappen in één koop. Alle contracten met personeel, klanten en leveranciers blijven daarmee van rechtswege intact. Het onroerend goed, bestaande uit het perceel, een kantoor, een showroom, magazijn(en) en werkplaats(en), buitenopslagplaatsen en buitenruimte is geheel op maat gemaakt voor deze onderneming en kan gehuurd worden voor een langere termijn. De huidige eigenaar woont in de naastgelegen woning en is eigenaar van het onroerend goed.


Handelsbedrijf in tuin- en parkmachines én heftrucks (met keuring en onderhoud)
Region
Zuid-Holland
Sector
Wholesale
Type
For sale
Turnover
1.000.000 - 2.500.000
Overname
500.000 - 1.000.000
Get in contact Save to favourites

Interested or more information?

You can get in touch with the profile provider free of charge and without obligation. After entering your e-mail address you can express your interest or request more information. The data requested by us is intended solely for making contact and will therefore be treated discretely by the receiving party.

This is how you get in touch:

  • Enter your e-mail address below
  • If it is already known, log in or click on forgot password
  • Then fill in the response form and send it
  • We check your response and send it to the provider
  • The provider will contact you within 7 days
  • Didn't hear anything after 7 days? Let us know


Accompanying text for provider

  • Ask your questions
  • Indicate where your interest comes from
  • Tell something about your background

Available capital

Please note: financing a business acquisition requires a minimum of 25% own contribution.


This data is only intended for establishing contact. The data is checked by us before we send it to the provider. Responses that are incomplete or contain incorrect information will not be forwarded.

Postal code

Please enter your postal code and house number and the address will be filled in automatically.


E-mail

Make sure you enter the right data, otherwise the owner cannot contact you.

Phone number

If we contact you, we will always do so confidentially. Please be sure to enter the right number.

Mobile phone number

If we contact you, we will always do so confidentially. Please be sure to enter the right number.


After posting this reaction, an account will be created for you automatically. From here you can easily manage these and any subsequent responses. Create a password below. The password must be at least 6 characters long.