05/09/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Nederland

Ook interessant voor

 • Oost-Nederland
 • Midden-Nederland
 • West-Nederland
 • Zuid-Nederland

Algemene informatie

Branche

Bouw

Soort bedrijf

Installatiebedrijf

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 2.500.000 - € 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Resultaat voor belasting

€ 250.000 - € 500.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming is een totaalinstallateur in Noord Nederland en regionaal actief. De onderneming heeft een goede naam en uitstraling en werkt voor een trouwe klantenkring. Door de diversiteit aan opdrachtgevers in de particuliere en zakelijke markt is het werk afwisselend en uitdagend. Het bedrijf installeert en onderhoudt de technische installaties in zowel bestaande als in nieuwbouw- woningen en utiliteit. Alle installatietechnische zaken van CV, gas-, water- en elektrische installaties tot sanitair, zonne-energie, tot (hybride) warmtepompen en alarminstallaties worden uitgevoerd.  De huidige eigenaar is, na decennia werkzaam te zijn geweest als ondernemer, toe aan een stap terug doen en zoekt een passende partij om de onderneming verder door te laten groeien. Daarbij is verkoper bereid om via een warme overdracht de werkzaamheden over te dragen en indien gewenst nog (deels) te blijven werken. 


Activiteiten van het bedrijf

De bedrijfsactiviteiten worden vanuit een werkmaatschap verricht. Het bedrijfspand is eigendom van een bovenliggende aandeelhouder en kan eventueel verhuurd worden aan de koper, echter koop zonder huur van het bedrijfspand heeft de voorkeur. De organisatie wordt gevormd door een leuk team van circa 20 enthousiaste en betrouwbare medewerkers. De directie is actief met de dagelijkse aansturing, met verkoopactiviteiten en administratie.


Onderscheidend vermogen

Het bedrijf heeft een platte organisatiestructuur en is service- en kwaliteitsgericht en toekomstbestendig door de focus op een leefomgeving waar duurzame en schone energiebronnen een belangrijke rol spelen. 


Overig

FINANCIEEL:

Het bedrijf is volwassen, financieel gezond en stabiel. Het behaalde in 2020-2022 een omzet van respectievelijk € 2,8 mio, € 3,0 mio en € 3,7 mio. De EBITDA in die periode bedroeg € 299k, € 297k en € 498k. Voor 2023 wordt een omzet van circa € 3.2 mio met 11% EBITDA verwacht. Begin 2023 zit er voor circa € 1,3 mio omzet vanuit onderhanden werk projecten in de planning.

TRANSACTIE:

De voorgenomen transactie betreft de verkoop 100% van de aandelen van de onderneming. Overname in bedrijf heeft volledig verkoopmandaat. Op basis van een NDA is er een informatiememorandum beschikbaar bij serieuze interesse. De gestelde prijs voor de aandelen (cash and debt free) bedraagt € 1.600.000.

MOGELIJKE KOPERS:

Deze transactie is strategisch vooral voor andere installatiebedrijven interessant. Ook voor een MBI-kandidaat met de noodzakelijke kennis, ervaring en kapitaal kan dit een interessante propositie zijn.


Totaalinstallateur in Noord-Nederland
Regio
Noord-Nederland
Branche
Bouw
Type
Te koop aangeboden
Omzet
2.500.000 - 5.000.000
Overname
1.000.000 - 2.500.000
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.