Profile number 105191

Totaalinstallateur in Noord-Nederland

06/03/2023 Date added

Located in

Noord-Nederland

Also interesting for this region (s)

  • Oost-Nederland
  • Midden-Nederland
  • West-Nederland
  • Zuid-Nederland

General information

Sector

Construction

Type of company

Installation company

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

10 - 25

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition


Financial information

Turnover last financial year

€ 2.500.000 - € 5.000.000

Asking price

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Earnings before taxes

€ 250.000 - € 500.000


Company history/background

De onderneming is een totaalinstallateur in Noord Nederland en regionaal actief. De onderneming heeft een goede naam en uitstraling en werkt voor een trouwe klantenkring. Door de diversiteit aan opdrachtgevers in de particuliere en zakelijke markt is het werk afwisselend en uitdagend. Het bedrijf installeert en onderhoudt de technische installaties in zowel bestaande als in nieuwbouw- woningen en utiliteit. Alle installatietechnische zaken van CV, gas-, water- en elektrische installaties tot sanitair, zonne-energie, tot (hybride) warmtepompen en alarminstallaties worden uitgevoerd. 

De huidige eigenaar is, na decennia werkzaam te zijn geweest als ondernemer, toe aan een stap terug doen en zoekt een passende partij om de onderneming verder door te laten groeien. Daarbij is verkoper bereid om via een warme overdracht de werkzaamheden over te dragen en indien gewenst nog (deels) te blijven werken. 


Company activities

De bedrijfsactiviteiten worden vanuit een werkmaatschap verricht. Het bedrijfspand is eigendom van een bovenliggende aandeelhouder en kan eventueel verhuurd worden aan de koper, echter koop zonder huur van het bedrijfspand heeft de voorkeur. De organisatie wordt gevormd door een leuk team van circa 21 enthousiaste en betrouwbare medewerkers. De directie is actief met de dagelijkse aansturing, met verkoopactiviteiten en administratie.


Unique selling points

Het bedrijf heeft een platte organisatiestructuur en is service- en kwaliteitsgericht en toekomstbestendig door de focus op een leefomgeving waar duurzame en schone energiebronnen een belangrijke rol spelen. 


Other

FINANCIEEL:
Het bedrijf is volwassen, financieel gezond en stabiel. Het behaalde in 2020-2021 een omzet van respectievelijk € 2,8 mio en € 3,0 mio. De EBITDA in die periode bedroeg € 299 en € 297k. Voor 2022 wordt een circa 5% hogere omzet en 10% hogere EBITDA verwacht. Medio 2022 zit er voor circa € 2,3 mio omzet vanuit onderhanden werk projecten in de planning.

TRANSACTIE:
De voorgenomen transactie betreft de verkoop 100% van de aandelen van de onderneming. Overname in bedrijf heeft volledig verkoopmandaat. Op basis van een NDA is er een informatiememorandum beschikbaar bij serieuze interesse. De gestelde prijs voor de aandelen (cash and debt free) bedraagt € 1.600.000.

MOGELIJKE KOPERS:
Deze transactie is strategisch vooral voor andere installatiebedrijven interessant. Ook voor een MBI-kandidaat met de noodzakelijke kennis, ervaring en kapitaal kan dit een interessante propositie zijn.


Photos
Totaalinstallateur in Noord-Nederland
Region
Noord-Nederland
Sector
Construction
Type
For sale
Turnover
2.500.000 - 5.000.000
Overname
1.000.000 - 2.500.000

This profile has been put on-hold by the user. It cannot be responded to at this time.