Profiel nr. 105184

Zorgonderneming in het met midden van het land

05/09/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Midden-Nederland

Ook interessant voor

 • Noord-Nederland
 • Oost-Nederland
 • West-Nederland
 • Zuid-Nederland

Algemene informatie

Branche

Gezondheidszorg

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

MBI kandidaat


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 250.000 - € 500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Activiteiten van het bedrijf

De zorgonderneming richt zich op het ondersteunen van mantelzorgers. Voor ouderen die thuis wonen of intramuraal wonen biedt deze organisatie gemotiveerde zorgverleners met als doel mensen zo lang en zo prettig mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen.

De aangeboden zorgonderneming is aangesloten bij een landelijke opererende franchiseorganisatie met diverse samenwerkingsverbanden met onder meer verzekeraars, zorginstanties en andere branchepartijen. De onderneming bestaat uit 2 franchisegebieden in het midden c.q. centraal in Nederland.

De vestiging in het midden van het land heeft een hoge naamsbekendheid in het gebied en gedurende de afgelopen jaren een stabiele basis van dienstverleners opgebouwd. De vestiging wordt momenteel gerund door een vestigingsmanager met op de achtergrond de franchisenemer. Er zijn geen personen in loondienst bij deze vestiging.


Onderscheidend vermogen

De aanpalende vestiging in Noordwestelijke richting heeft het laatste jaar een goede groei doorstaan. Het gebied biedt zeer veel potentie wat zal leiden tot omzetgroei op de korte termijn. Er is een vestigingsmanager die de dagelijkse werkzaamheden verwerkt en op de achtergrond werkt de franchisenemer mee. Er zijn geen personen in loondienst van deze vestiging.

Financieel

Over de afgelopen jaren is de omzet gegroeid, van € 309.000 in 2020 naar € 367.000 in 2021. Voor 2022 wordt minimaal een vergelijkbaar omzetniveau verwacht. De EBITDA-marge over de laatste 2 jaren was ruim 40% per jaar.

De voorkeur gaat uit naar overname van beide gebieden. Indien wenselijk kunnen ook de 2 gebieden separaat van elkaar overgenomen worden. Het betreft een activa-transactie. De vooruitzichten in de branche zijn uitstekend. Er is aanwijsbaar verdere groei op korte termijn realiseerbaar.


Overig

De franchiseorganisatie zal vanaf januari 2023 extra mogelijkheden bieden aan de franchisenemers om een groei te kunnen realiseren in de ouderenmarkt. Daarnaast is de franchiseorganisatie altijd in ontwikkeling om de verschillende manieren van dienstverlening door te ontwikkelen met als doel om meer ouderen te kunnen voorzien van individuele begeleiding.

De franchiseondernemer c.q. zorgondernemer is de spil van de eigen regionale organisatie. Het ideale profiel van de nieuwe eigenaar is dat deze affiniteit heeft met de zorg en bemiddeling in de zorg. Een zelfstarter is met empathisch vermogen en een HBO-opleiding heeft genoten. Gegadigde dient over minimaal € 35.000 financiële middelen te beschikken om de overnamefinanciering te kunnen gaan realiseren.

Na ondertekening van een geheimhoudingsovereenkomst komt meer informatie beschikbaar.


Zorgonderneming in het met midden van het land
Regio
Midden-Nederland
Branche
Gezondheidszorg
Type
Te koop aangeboden
Omzet
250.000 - 500.000
Overname
N.o.t.k.
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.