Profile number 105184

Zorgonderneming in het met midden van het land

05/09/2022 Date added

Located in

Midden-Nederland

Also interesting for this region (s)

  • Noord-Nederland
  • Oost-Nederland
  • West-Nederland
  • Zuid-Nederland

General information

Sector

Healthcare

Type of company

Other

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Assets / liabilities

Life phase enterprise

Growing

Employees in FTE

< 5

Type of buyer

MBI candidate


Financial information

Turnover last financial year

€ 250.000 - € 500.000

Asking price

To be agreed

Earnings before taxes

Confidential


Company activities

De zorgonderneming richt zich op het ondersteunen van mantelzorgers. Voor ouderen die thuis wonen of intramuraal wonen biedt deze organisatie gemotiveerde zorgverleners met als doel mensen zo lang en zo prettig mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen.

De aangeboden zorgonderneming is aangesloten bij een landelijke opererende franchiseorganisatie met diverse samenwerkingsverbanden met onder meer verzekeraars, zorginstanties en andere branchepartijen. De onderneming bestaat uit 2 franchisegebieden in het midden c.q. centraal in Nederland.

De vestiging in het midden van het land heeft een hoge naamsbekendheid in het gebied en gedurende de afgelopen jaren een stabiele basis van dienstverleners opgebouwd. De vestiging wordt momenteel gerund door een vestigingsmanager met op de achtergrond de franchisenemer. Er zijn geen personen in loondienst bij deze vestiging.


Unique selling points

De aanpalende vestiging in Noordwestelijke richting heeft het laatste jaar een goede groei doorstaan. Het gebied biedt zeer veel potentie wat zal leiden tot omzetgroei op de korte termijn. Er is een vestigingsmanager die de dagelijkse werkzaamheden verwerkt en op de achtergrond werkt de franchisenemer mee. Er zijn geen personen in loondienst van deze vestiging.

Financieel

Over de afgelopen jaren is de omzet gegroeid, van € 309.000 in 2020 naar € 367.000 in 2021. Voor 2022 wordt minimaal een vergelijkbaar omzetniveau verwacht. De EBITDA-marge over de laatste 2 jaren was ruim 40% per jaar.

De voorkeur gaat uit naar overname van beide gebieden. Indien wenselijk kunnen ook de 2 gebieden separaat van elkaar overgenomen worden. Het betreft een activa-transactie. De vooruitzichten in de branche zijn uitstekend. Er is aanwijsbaar verdere groei op korte termijn realiseerbaar.


Other

De franchiseorganisatie zal vanaf januari 2023 extra mogelijkheden bieden aan de franchisenemers om een groei te kunnen realiseren in de ouderenmarkt. Daarnaast is de franchiseorganisatie altijd in ontwikkeling om de verschillende manieren van dienstverlening door te ontwikkelen met als doel om meer ouderen te kunnen voorzien van individuele begeleiding.

De franchiseondernemer c.q. zorgondernemer is de spil van de eigen regionale organisatie. Het ideale profiel van de nieuwe eigenaar is dat deze affiniteit heeft met de zorg en bemiddeling in de zorg. Een zelfstarter is met empathisch vermogen en een HBO-opleiding heeft genoten. Gegadigde dient over minimaal € 35.000 financiële middelen te beschikken om de overnamefinanciering te kunnen gaan realiseren.

Na ondertekening van een geheimhoudingsovereenkomst komt meer informatie beschikbaar.


Zorgonderneming in het met midden van het land
Region
Midden-Nederland
Sector
Healthcare
Type
For sale
Turnover
250.000 - 500.000
Overname
To be agreed

This profile has been put on-hold by the user. It cannot be responded to at this time.