Profiel nr. 104893

Nieuwe duurzame food delivery concepten voor de gehele supply chain

23/06/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Food

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname
 • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Deze startup heeft een platform ontwikkeld dat met food delivery concepten de supply chain van boer tot bord wil verduurzamen. Onlangs lanceerde het platform al een vernieuwend concept waarbij ruim 70 gerechten uit verschillende werelddelen eenvoudig via een app te bestellen zijn. Hierdoor zijn concessies verleden tijd en kan iedereen bestellen wat hij/zij wil eten en wordt dit vervolgens door één bezorger thuis (warm) afgeleverd. De missie van deze startup is om met goede alternatieven, mensen mee te nemen in de transitie van dierlijk naar plantaardig eten. Dit door producenten van ‘new food’ een platform te bieden binnen haar bestaande food delivery concepten of ‘producent eigen’ concepten. Door nauw samen te werken met deze producenten wordt de food supply chain verkort en verduurzaamd.

Deze startup heeft een compleet en ervaren founding team: Founder 1 heeft 10 jaar horeca ervaring. Founder 2 heeft ruim 10 jaar ICT ervaring. Founder 3 heeft 15 jaar ervaring als ondernemer (sport, autoschade, horeca).


Activiteiten van het bedrijf

Het platform heeft met haar bestaande concept op dit moment 3 eigen vestigingen waarmee de lokale markt wordt bediend. Op deze vestigingen wil men het aanbod uitbreiden door samen met een producent van Jackfruit een nieuw Jackfruit concept te lanceren. Alle gerechten van dit concept hebben, in tegenstelling tot het bestaande concept, als hoofdingrediënt Jackfruit. Het nieuwe Jackfruit concept zal in eerste instantie uitsluitend aangeboden worden via bestaande bestelplatformen als Thuisbezorgd, UberEats en Deliveroo. In een later stadium zal voor dit concept ook een eigen bestelapp en bestelsite gelanceerd worden. Deze onderneming verdient haar geld als franchisegever (abonnementen software, licenties en fee’s) en door de verkoop van (half)fabricaten aan de vestigingen/franchisenemers.


Onderscheidend vermogen

Dit bedrijf heeft complete controle over de gehele keten waardoor ze echt impact kunnen hebben op de bestaande food supply chain. Hun innovaties zorgen voor schaalbaarheid, minder afhankelijkheid van (gekwalificeerd) personeel, betere marges, meer efficiency en meer data. Daarbij zorgt hun service voor keuzevrijheid m.b.t. de maaltijden, bestelgemak, en versere en gezondere gerechten. Het onderscheidende aan dit platform is dat het naast het bestaande concept ook andere concepten over dezelfde keuken kan laten lopen. De redenen dat het platform hiertoe in staat is zijn:

 • In-house ontwikkelde modulaire software die alle processen koppelt.
 • Innovatieve keukens waaraan de software is gekoppeld.
 • Eigen bestel app en bestel website.
 • Eigen productiekeuken waarin de sauzen en ingrediënten geportioneerd en geseald worden aangeleverd aan de vestigingen.

Overig

De founders hebben €250.000,- geïnvesteerd en angel investors hebben € 700.000,- geïnvesteerd. Het opzetten van een nieuw delivery concept in samenwerking met een jackfruit leverancier die verkrijgbaar is bij Jumbo en Albert Heijn. Hetgeen inhoudt:

 • Het nieuwe delivery concept aansluiten op de bestaande infrastructuur (innovatieve keuken en software) en bestaande bezorgplatformen als Thuisbezorgd, UberEats en Deliveroo. (€50.000,-)
 • Aanschaf van specifieke apparatuur op de 3 bestaande vestigingen (totaal €75.000,-)
 • Food Enginering van de Jackfruit menukaart (€50.000,-)
 • Marketingbudget (€100.000,-)
 • Opstellen van franchisecontracten (€25.000,-)
 • Werven en aansluiten van Franchisenemers voor nieuwe bezorg gebieden waarbij beide concepten vanuit 1 keuken geëxploiteerd gaat worden. (€100.000,-)
 • De software door ontwikkelen waardoor het stabieler wordt en sommige modules meer specifieke data kunnen verzamelen. (€100.000,-)

Maandelijkse omzet: €15.000,-. Omzet (prognose) komende 12 maanden: €750.000,- Omzet (prognose) maand 13-24: €1.500.000,- Huidige maandelijkse kosten: €40.000,-  


Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.

Nieuwe duurzame food delivery concepten voor de gehele supply chain
Regio
Nederland
Branche
Detailhandel Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
250.000 - 500.000

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.