16/12/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Nederland

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Meubelindustrie

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Beschrijving: 

De onderneming is een interieurbouwer gevestigd in Noord-Nederland, vooral regionaal en in het noorden actief. De onderneming maakt voor zowel zakelijke klanten als particulieren maatwerk interieurs en keukens. Opdrachten komen via interieurontwerpers of architecten uit het netwerk of rechtstreeks via zakelijke en particuliere klanten. 

De onderneming onderscheidt zich door haar maatwerk, kwaliteit en kleinschaligheid waardoor er kwalitatief hoogwaardige producten vervaardigd kunnen worden.


Overig

Bedrijfsvoering:

De bedrijfsactiviteiten worden vanuit een werkmaatschappij verricht. Het bedrijfspand is eigendom van een bovenliggende aandeelhouder en zal verhuurd worden aan de koper. De organisatie wordt gevormd door een zelfstandig opererend team van een 5-tal medewerkers. De directie is actief met de dagelijkse aansturing, met verkoopactiviteiten, calculatie en administratie. Het bedrijf heeft een platte organisatiestructuur en een nuchtere cultuur van doorpakken. 

Reden verkoop:

De huidige eigenaar is, na meerdere jaren werkzaam te zijn geweest als ondernemer, toe aan andere activiteiten zonder personeel en zoekt een passende partij om de onderneming verder door te laten groeien en die bij de cultuur van het bedrijf past. Daarbij is verkoper bereid om via een korte maar warme overdracht de werkzaamheden over te dragen.

Gestelde prijs voor de aandelen: € 425.000 (cash and debt free)  


Interieurbouwer Noord-Nederland
Regio
Noord-Nederland
Branche
Industrie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
250.000 - 500.000