Profiel nr. 104623

Verkoper en Installateur lamellen- en vouwdaken voor horeca

05/05/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Holland

Ook interessant voor

  • Noord-Nederland
  • Oost-Nederland
  • Midden-Nederland
  • Zuid-Holland
  • Zuid-Nederland

Algemene informatie

Branche

Bouw

Soort bedrijf

Installatiebedrijf

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 500.000 - € 1.000.000

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Buitenleven is al een aantal jaren een trend in Nederland. Mede door klimaatverandering verschuift de markt van glazen daken meer naar waterdichte zonwerende oplossingen zoals lamellen en vouwdaken. Ook is er door middel van een terrasoverkapping gemakkelijk extra zitplaatsen te realiseren wat dus resulteert in meer omzet voor de horecaondernemer.

De ondernemer heeft in 2018 een bedrijf opgezet welke hoofdzakelijk lamellen- en vouwdaken verkoopt en installeert in de horeca. Jaarlijks neemt de omzet bijna €0,4 miljoen toe tot naar mogelijk €1,8 miljoen in 2022. De ondernemer is daarnaast in 2020 gestart met een distributeur-onderneming van lamellen- en vouwdaken. Hier wil hij zich meer op focussen, vandaar dat het verkoop- en installatiebedrijf verkocht wordt.  


Activiteiten van het bedrijf

Het team draait momenteel vrijwel zonder aansturing van de DGA. De sales- en projectadviseur is actief om klanten binnen te halen en binnenkomende aanvragen op te volgen. De marketinginspanningen en -kosten zijn beperkt, veelal GoogleAds. Veel klanten komen ook vanuit de website en “mond-op-mond-reclame” vooral via de grotere referentieprojecten. Er is een werkvoorbereider/engineer actief om de projecten goed in te calculeren, in te meten en de planning en inkoop te organiseren. Er zijn 2 teams met 2 monteurs dagelijks op pad om alles te monteren.  

Momenteel wordt vanuit een huurpand in Noord-Holland gewerkt. De showroom wordt nu ook door de distributeur gebruikt, dus in de toekomst zal één van beide bedrijven de panden dienen te verlaten.


Onderscheidend vermogen

De focus op de horecamarkt is uniek. De onderneming heeft daarom ook nauwelijks concurrentie. Dit resulteert ook weer in relatief lage marketingkosten. Horecaprojecten zijn verder ook vrij aantrekkelijk, dit door de grotere omvang. De risico's en tijdsinvesteringen zijn vrij vergelijkbaar met de particuliere markt. De onderneming levert producten van een sterk merk, met onderscheidende technische producten voor een gunstige prijs. Het team is jong en gedreven en heeft nauwelijks aansturing nodig. Met dit team van vakmensen zou het assortiment uitgebreid kunnen worden, bijvoorbeeld glasdaken, parasols, schaararm- en knikarmschermen. De particuliere markt zou ook bediend kunnen worden. In 2021 zijn de inspanningen bekroond met een FD Gazelle award, een prijs voor de snelst groeiende MKB-bedrijven in Nederland. Een aantal factoren die meewogen zijn financiële gezondheid en personele groei.


Overig

We zoeken in eerste instantie een strategische partij die onze onderneming als een aantrekkelijke toevoeging, qua product en/of markt ziet. De potentie van onze onderneming is groot en de juiste partij kan dit benutten. Idealiter heeft de koper zelf een showroom. In overleg kan gedurende een periode van de huidige showroom gebruikt gemaakt worden. Deze onderneming kan ook interessant zijn voor een MBI-kandidaat.


Verkoper en Installateur lamellen- en vouwdaken voor horeca
Regio
Noord-Holland
Branche
Bouw
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
500.000 - 1.000.000