Profile number 104623

Verkoper en Installateur lamellen- en vouwdaken voor horeca

05/05/2022 Date added

Located in

Noord-Holland

Also interesting for this region (s)

 • Noord-Nederland
 • Oost-Nederland
 • Midden-Nederland
 • Zuid-Holland
 • Zuid-Nederland

General information

Sector

Manufacturing

Type of company

Installation company

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Growing

Employees in FTE

5 - 10

Type of buyer

 • MBI candidate
 • Strategic acquisition


Financial information

Turnover last financial year

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Asking price

€ 500.000 - € 1.000.000

Earnings before taxes

€ 100.000 - € 250.000


Company history/background

Buitenleven is al een aantal jaren een trend in Nederland. Mede door klimaatverandering verschuift de markt van glazen daken meer naar waterdichte zonwerende oplossingen zoals lamellen en vouwdaken. Ook is er door middel van een terrasoverkapping gemakkelijk extra zitplaatsen te realiseren wat dus resulteert in meer omzet voor de horecaondernemer.

De ondernemer heeft in 2018 een bedrijf opgezet welke hoofdzakelijk lamellen- en vouwdaken verkoopt en installeert in de horeca. Jaarlijks neemt de omzet bijna €0,4 miljoen toe tot naar mogelijk €1,8 miljoen in 2022. De ondernemer is daarnaast in 2020 gestart met een distributeur-onderneming van lamellen- en vouwdaken. Hier wil hij zich meer op focussen, vandaar dat het verkoop- en installatiebedrijf verkocht wordt.  


Company activities

Het team draait momenteel vrijwel zonder aansturing van de DGA. De sales- en projectadviseur is actief om klanten binnen te halen en binnenkomende aanvragen op te volgen. De marketinginspanningen en -kosten zijn beperkt, veelal GoogleAds. Veel klanten komen ook vanuit de website en “mond-op-mond-reclame” vooral via de grotere referentieprojecten. Er is een werkvoorbereider/engineer actief om de projecten goed in te calculeren, in te meten en de planning en inkoop te organiseren. Er zijn 2 teams met 2 monteurs dagelijks op pad om alles te monteren.  

Momenteel wordt vanuit een huurpand in Noord-Holland gewerkt. De showroom wordt nu ook door de distributeur gebruikt, dus in de toekomst zal één van beide bedrijven de panden dienen te verlaten.


Unique selling points

De focus op de horecamarkt is uniek. De onderneming heeft daarom ook nauwelijks concurrentie. Dit resulteert ook weer in relatief lage marketingkosten. Horecaprojecten zijn verder ook vrij aantrekkelijk, dit door de grotere omvang. De risico's en tijdsinvesteringen zijn vrij vergelijkbaar met de particuliere markt. De onderneming levert producten van een sterk merk, met onderscheidende technische producten voor een gunstige prijs. Het team is jong en gedreven en heeft nauwelijks aansturing nodig. Met dit team van vakmensen zou het assortiment uitgebreid kunnen worden, bijvoorbeeld glasdaken, parasols, schaararm- en knikarmschermen. De particuliere markt zou ook bediend kunnen worden. In 2021 zijn de inspanningen bekroond met een FD Gazelle award, een prijs voor de snelst groeiende MKB-bedrijven in Nederland. Een aantal factoren die meewogen zijn financiële gezondheid en personele groei.


Other

We zoeken in eerste instantie een strategische partij die onze onderneming als een aantrekkelijke toevoeging, qua product en/of markt ziet. De potentie van onze onderneming is groot en de juiste partij kan dit benutten. Idealiter heeft de koper zelf een showroom. In overleg kan gedurende een periode van de huidige showroom gebruikt gemaakt worden. Deze onderneming kan ook interessant zijn voor een MBI-kandidaat.


Verkoper en Installateur lamellen- en vouwdaken voor horeca
Region
Noord-Holland
Sector
Manufacturing
Type
For sale
Turnover
1.000.000 - 2.500.000
Overname
500.000 - 1.000.000
Get in contact Save to favourites

Interested or more information?

You can get in touch with the profile provider free of charge and without obligation. After entering your e-mail address you can express your interest or request more information. The data requested by us is intended solely for making contact and will therefore be treated discretely by the receiving party.

This is how you get in touch:

 • Enter your e-mail address below
 • If it is already known, log in or click on forgot password
 • Then fill in the response form and send it
 • We check your response and send it to the provider
 • The provider will contact you within 7 days
 • Didn't hear anything after 7 days? Let us know


Accompanying text for provider

 • Ask your questions
 • Indicate where your interest comes from
 • Tell something about your background

Available capital

Please note: financing a business acquisition requires a minimum of 25% own contribution.


This data is only intended for establishing contact. The data is checked by us before we send it to the provider. Responses that are incomplete or contain incorrect information will not be forwarded.

Postal code

Please enter your postal code and house number and the address will be filled in automatically.


E-mail

Make sure you enter the right data, otherwise the owner cannot contact you.

Phone number

If we contact you, we will always do so confidentially. Please be sure to enter the right number.

Mobile phone number

If we contact you, we will always do so confidentially. Please be sure to enter the right number.


After posting this reaction, an account will be created for you automatically. From here you can easily manage these and any subsequent responses. Create a password below. The password must be at least 6 characters long.