Profiel nr. 104500

Escaperoom specialist zoekt groei kapitaal

06/04/2022 Geplaatst

Gevestigd in

West-Nederland

Algemene informatie

Branche

Horeca en recreatie

Soort bedrijf

Recreatie en entertainment

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 250.000 - € 500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Deze organisatie is een specialist in authentieke belevenissen en events voor zowel het bedrijfsleven als individuele groepen.

Op een historische locatie in Zuid-Holland zijn in 2017 een aantal escaperooms en een cocktail bar opgezet, volledig in de stijl van Victoriaans Engeland tijdens de roaring twenties. Gasten kunnen mysteries oplossen in de escaperooms of cocktailworkshop volgen in de bar die in ‘speakeasy’ style is ingericht. De organisatie scoort een 4,9 op de 5 puntschaal bij Google reviews en staat bekend als een van de beste escaperooms in Zuid-Holland.

De huidige locatie is gerealiseerd d.m.v. van een crowdfunding financiering bij Collin Crowdfund. Hier is €150.000,- voor gefinancierd wat maandelijks afgelost wordt. Hiervoor is een garantstelling door de founder afgegeven en een bankgarantie van €20.000,- met daarboven op €20.000,- direct in de onderneming te hebben gestort.


Activiteiten van het bedrijf

Het businessmodel is gebaseerd op boeking voor de escaperooms en de cocktail bar. Het aantal game play’s per week per kamer is 20. Een boeking kost €139,- 

De organisatie wil dit lucratieve business concept gaan uitbreiden naar andere steden, door binnen vijf jaar vijf nieuwe locaties met daarin drie escaperooms en een cocktailbar te realiseren. Voor deze uitbreiding is een financiële injectie nodig voor de bouw en de realisatie van het concept op nieuwe locaties. Heeft al concrete plannen voor de eerste nieuwe locatie. Daarbij is een er een makelaar voor hem opzoek naar andere locaties voor dit specifieke en unieke concept.


Onderscheidend vermogen
  • De nieuwe beoogde locaties zijn historische en cultureel erfgoed, wat het concept nogmaals versterkt.
  • De organisatie scoort een 4,9 op de 5 puntschaal bij Google reviews en staat bekend als één van de beste escaperooms in Zuid-Holland.

Overig

De investeringsbehoefte is voor de bouw van de kamers. Doel is om in vijf jaar vijf locaties met elk drie escaperooms en één speakeasy cocktail bar te realiseren.

Het bedrag voor openen van een nieuwe locatie zal voornamelijk uit bouwkosten en huur opgebouwd zijn. Per kamer is een schatting gemaakt van €60.000,- aan bouwkosten. Voor 3 kamers is dit €180.000,-. De cocktailbar zal rond de €70.000,- kosten. Totaal per locatie ramen ze kosten in van €300.000,- inclusief onvoorziene kosten plus werkkapitaal. 

De founder is zoon van een stadsgids en is in de organisatie van stadsarrangementen voor de zakelijke markt gerold. Hij heeft zijn eigen evenementenbureau opgezet dat gespecialiseerd is in bedrijfsevents. Ook beschikt hij over uitstekende verbale kwaliteiten, waarmee hij moeiteloos de bezoekers van de escape rooms kan instrueren en enthousiasmeren. Zijn expertise uit zich doordat hij een veelgevraagde gastdocent is op verschillende hogescholen in Nederland.


Escaperoom specialist zoekt groei kapitaal
Regio
West-Nederland
Branche
Horeca en recreatie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
250.000 - 500.000
Overname
N.o.t.k.

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.