Profile number 104500

Escaperoom specialist zoekt groei kapitaal

06/04/2022 Date added

Located in

West-Nederland

General information

Sector

Leisure

Type of company

Recreation and entertainment

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

To be determined

Life phase enterprise

Growing

Employees in FTE

10 - 25

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition
  • Investor


Financial information

Turnover last financial year

€ 250.000 - € 500.000

Asking price

To be agreed

Earnings before taxes

Confidential


Company history/background

Deze organisatie is een specialist in authentieke belevenissen en events voor zowel het bedrijfsleven als individuele groepen.

Op een historische locatie in Zuid-Holland zijn in 2017 een aantal escaperooms en een cocktail bar opgezet, volledig in de stijl van Victoriaans Engeland tijdens de roaring twenties. Gasten kunnen mysteries oplossen in de escaperooms of cocktailworkshop volgen in de bar die in ‘speakeasy’ style is ingericht. De organisatie scoort een 4,9 op de 5 puntschaal bij Google reviews en staat bekend als een van de beste escaperooms in Zuid-Holland.

De huidige locatie is gerealiseerd d.m.v. van een crowdfunding financiering bij Collin Crowdfund. Hier is €150.000,- voor gefinancierd wat maandelijks afgelost wordt. Hiervoor is een garantstelling door de founder afgegeven en een bankgarantie van €20.000,- gestort.


Company activities

Het businessmodel is gebaseerd op boeking voor de escaperooms en de cocktail bar. Het aantal game play’s per week per kamer is 20. Een boeking kost €139,- 

De organisatie wil hun lucratieve business concept gaan uitbreiden naar andere steden, door op vijf locaties drie escaperooms en een cocktailbar te realiseren. Voor deze uitbreiding is een financiële injectie nodig voor de bouw en de realisatie van het concept op nieuwe locaties. 


Unique selling points
  • De nieuwe beoogde locaties zijn historische en cultureel erfgoed, wat het concept nogmaals versterkt.
  • De organisatie scoort een 4,9 op de 5 puntschaal bij Google reviews en staat bekend als één van de beste escaperooms in Zuid-Holland.

Other

De founder is zoon van een stadsgids en is in de organisatie van stadsarrangementen voor de zakelijke markt gerold. Hij heeft zijn eigen evenementenbureau opgezet dat gespecialiseerd is in bedrijfsevents. Ook beschikt hij over uitstekende verbale kwaliteiten, waarmee hij moeiteloos de bezoekers van de escape rooms kan instrueren en enthousiasmeren. Zijn expertise uit zich doordat hij een veelgevraagde gastdocent is op verschillende hogescholen in Nederland.

Het bedrag voor het openen van een nieuwe locatie zal voornamelijk uit bouwkosten en huur opgebouwd zijn. Per kamer is een schatting gemaakt van €60.000,- aan bouwkosten. Voor 3 kamers is dit €180.000,-. De cocktailbar zal rond de €70.000,- kosten. Totaal per locatie ramen ze kosten in van €250.000,-. De aanvraag is voor €1.500.000,-. Het verschil hierin is dat zij uitgaan van 10-15% onvoorziene kosten.


Escaperoom specialist zoekt groei kapitaal
Region
West-Nederland
Sector
Leisure
Type
For sale
Turnover
250.000 - 500.000
Overname
To be agreed

This profile has been put on-hold by the user. It cannot be responded to at this time.