Profile number 104500

Escaperoom specialist zoekt groei kapitaal

06/04/2022 Date added

Located in

West-Nederland

General information

Sector

Leisure

Type of company

Recreation and entertainment

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

To be determined

Life phase enterprise

Growing

Employees in FTE

10 - 25

Type of buyer

 • MBI candidate
 • Strategic acquisition
 • Investor


Financial information

Turnover last financial year

€ 250.000 - € 500.000

Asking price

To be agreed

Earnings before taxes

Confidential


Company history/background

Deze organisatie is een specialist in authentieke belevenissen en events voor zowel het bedrijfsleven als individuele groepen.

Op een historische locatie in Zuid-Holland zijn in 2017 een aantal escaperooms en een cocktail bar opgezet, volledig in de stijl van Victoriaans Engeland tijdens de roaring twenties. Gasten kunnen mysteries oplossen in de escaperooms of cocktailworkshop volgen in de bar die in ‘speakeasy’ style is ingericht. De organisatie scoort een 4,9 op de 5 puntschaal bij Google reviews en staat bekend als een van de beste escaperooms in Zuid-Holland.

De huidige locatie is gerealiseerd d.m.v. van een crowdfunding financiering bij Collin Crowdfund. Hier is €150.000,- voor gefinancierd wat maandelijks afgelost wordt. Hiervoor is een garantstelling door de founder afgegeven en een bankgarantie van €20.000,- gestort.


Company activities

Het businessmodel is gebaseerd op boeking voor de escaperooms en de cocktail bar. Het aantal game play’s per week per kamer is 20. Een boeking kost €139,- 

De organisatie wil hun lucratieve business concept gaan uitbreiden naar andere steden, door op vijf locaties drie escaperooms en een cocktailbar te realiseren. Voor deze uitbreiding is een financiële injectie nodig voor de bouw en de realisatie van het concept op nieuwe locaties. 


Unique selling points
 • De nieuwe beoogde locaties zijn historische en cultureel erfgoed, wat het concept nogmaals versterkt.
 • De organisatie scoort een 4,9 op de 5 puntschaal bij Google reviews en staat bekend als één van de beste escaperooms in Zuid-Holland.

Other

De founder is zoon van een stadsgids en is in de organisatie van stadsarrangementen voor de zakelijke markt gerold. Hij heeft zijn eigen evenementenbureau opgezet dat gespecialiseerd is in bedrijfsevents. Ook beschikt hij over uitstekende verbale kwaliteiten, waarmee hij moeiteloos de bezoekers van de escape rooms kan instrueren en enthousiasmeren. Zijn expertise uit zich doordat hij een veelgevraagde gastdocent is op verschillende hogescholen in Nederland.

Het bedrag voor het openen van een nieuwe locatie zal voornamelijk uit bouwkosten en huur opgebouwd zijn. Per kamer is een schatting gemaakt van €60.000,- aan bouwkosten. Voor 3 kamers is dit €180.000,-. De cocktailbar zal rond de €70.000,- kosten. Totaal per locatie ramen ze kosten in van €250.000,-. De aanvraag is voor €1.500.000,-. Het verschil hierin is dat zij uitgaan van 10-15% onvoorziene kosten.


Escaperoom specialist zoekt groei kapitaal
Region
West-Nederland
Sector
Leisure
Type
For sale
Turnover
250.000 - 500.000
Overname
To be agreed
Get in contact Save to favourites

Interested or more information?

You can get in touch with the profile provider free of charge and without obligation. After entering your e-mail address you can express your interest or request more information. The data requested by us is intended solely for making contact and will therefore be treated discretely by the receiving party.

This is how you get in touch:

 • Enter your e-mail address below
 • If it is already known, log in or click on forgot password
 • Then fill in the response form and send it
 • We check your response and send it to the provider
 • The provider will contact you within 7 days
 • Didn't hear anything after 7 days? Let us know


Accompanying text for provider

 • Ask your questions
 • Indicate where your interest comes from
 • Tell something about your background

Available capital

Please note: financing a business acquisition requires a minimum of 25% own contribution.


This data is only intended for establishing contact. The data is checked by us before we send it to the provider. Responses that are incomplete or contain incorrect information will not be forwarded.

Postal code

Please enter your postal code and house number and the address will be filled in automatically.


E-mail

Make sure you enter the right data, otherwise the owner cannot contact you.

Phone number

If we contact you, we will always do so confidentially. Please be sure to enter the right number.

Mobile phone number

If we contact you, we will always do so confidentially. Please be sure to enter the right number.


After posting this reaction, an account will be created for you automatically. From here you can easily manage these and any subsequent responses. Create a password below. The password must be at least 6 characters long.