07/10/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Drenthe

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Food

Soort bedrijf

Slijterij

Rechtsvorm

N.v.t.

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

€ 0 - € 100.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

De drankenspeciaalzaak bevindt zich in Assen, gelegen in het winkelcentrum Nobellaan met een breed aanbod aan winkels. Het winkelcentrum kenmerkt zich door de aanwezigheid van veel foodretail en heeft een verzorgingsgebied in het westen van Assen. Klanten kunnen gratis bij het winkelcentrum parkeren. De onderneming op deze locatie bestaat al geruime tijd en heeft een breed assortiment (speciaal)bieren, wijnen, gedestilleerd en cadeaus. Er is in de loop van de jaren een sterk vaste klantenbestand opgebouwd.

Er zijn nog ruime groeikansen door onder andere het verzorgen van proeverijen, leveringen aan bedrijven en bezorgingen in de regio. Ook kan de marketing en (online) aanwezigheid van de onderneming nog verbeterd worden. De onderneming wordt aangeboden vanwege beoogde pensionering van de huidige ondernemer.


Activiteiten van het bedrijf

Sinds de oprichting in 1974 behoort de onderneming tot een van de grootste drankenspeciaalzaken van Nederland. De unieke formule is sinds 2016 voor 100% franchise waarbij de ondernemers gezamenlijk voor 50% eigenaar zijn van de formule. De overige 50% is in handen van de Monnik dranken welke al meer dan 100 jaar als familiebedrijf dranken importeert en distribueert.

De onderneming onderscheid zich als full service drankenspeciaalzaak met een groot assortiment van onder andere speciaal bieren, bijzondere gedestilleerd producten, cadeaus  en exclusief bij deze onderneming beschikbare wijnen. Naast dit assortiment is er voldoende extra ruimte om als ondernemer te kunnen specialiseren op het gebied van lokale producten en vraag.


Afbeeldingen
Drankenspeciaalzaak in Assen
Regio
Drenthe
Branche
Detailhandel Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
Vertrouwelijk
Overname
0 - 100.000