Profile number 104494

Drankenspeciaalzaak in Assen

07/10/2022 Date added

Located in

Drenthe

General information

Sector

Retail food

Type of company

Liquor store

Legal entity

None

Type of transaction

To be determined

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

< 5

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition
  • Investor


Financial information

Turnover last financial year

Confidential

Asking price

€ 0 - € 100.000

Earnings before taxes

Confidential


Company history/background

De drankenspeciaalzaak bevindt zich in Assen, gelegen in het winkelcentrum Nobellaan met een breed aanbod aan winkels. Het winkelcentrum kenmerkt zich door de aanwezigheid van veel foodretail en heeft een verzorgingsgebied in het westen van Assen. Klanten kunnen gratis bij het winkelcentrum parkeren. De onderneming op deze locatie bestaat al geruime tijd en heeft een breed assortiment (speciaal)bieren, wijnen, gedestilleerd en cadeaus. Er is in de loop van de jaren een sterk vaste klantenbestand opgebouwd.

Er zijn nog ruime groeikansen door onder andere het verzorgen van proeverijen, leveringen aan bedrijven en bezorgingen in de regio. Ook kan de marketing en (online) aanwezigheid van de onderneming nog verbeterd worden. De onderneming wordt aangeboden vanwege beoogde pensionering van de huidige ondernemer.


Company activities

Sinds de oprichting in 1974 behoort de onderneming tot een van de grootste drankenspeciaalzaken van Nederland. De unieke formule is sinds 2016 voor 100% franchise waarbij de ondernemers gezamenlijk voor 50% eigenaar zijn van de formule. De overige 50% is in handen van de Monnik dranken welke al meer dan 100 jaar als familiebedrijf dranken importeert en distribueert.

De onderneming onderscheid zich als full service drankenspeciaalzaak met een groot assortiment van onder andere speciaal bieren, bijzondere gedestilleerd producten, cadeaus  en exclusief bij deze onderneming beschikbare wijnen. Naast dit assortiment is er voldoende extra ruimte om als ondernemer te kunnen specialiseren op het gebied van lokale producten en vraag.


Photos
Drankenspeciaalzaak in Assen
Region
Drenthe
Sector
Retail food
Type
For sale
Turnover
Confidential
Overname
0 - 100.000