Profiel nr. 104377

Webshop met unieke producten voor scootmobiel gebruikers

26/09/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Brabant

Ook interessant voor

  • Noord-Nederland
  • Oost-Nederland
  • Midden-Nederland
  • West-Nederland
  • Limburg
  • Zeeland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 0 - € 100.000

Indicatie overnamebedrag

€ 0 - € 100.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Nieuwe ideeën komen vaak voort uit ergernissen over andere producten, dat kan en moet beter. Zo ook in mijn geval, je ziet scootmobielen rijden met de zg veiligheid vestjes, dat kan beter en mooier. Daarop heb ik iets anders bedacht en ontwikkeld. Het was en is er verder nog nergens. Dat noemt men dan een gat in de markt. Ik heb een bedrijf gevonden die het kan maken. Er is een website gemaakt met als belangrijk onderdeel een gedeelte waar men het product zelf kan samenstellen qua kleur en afbeeldingen.  


Activiteiten van het bedrijf

De activiteiten van het bedrijf bestonden na de ontwikkeling voornamelijk uit marketing. Het is gebleken dat marketing niet mijn sterke kant is. Als men online het product samenstelt en besteld hoeft er verder eigenlijk niets te worden ondernomen. Het wordt gemaakt en naar de klant verzonden.

Behalve dat het product uniek is, is ook de webshop uniek. U hebt namelijk geen voorraad nodig. Dus geen magazijn, geen personeel en geen kantoor.

En het is een compleet Nederlands product, dus GEEN bestellingen die vanuit China moeten worden verzonden. Alles gebeurd vanuit Nederland, Noord Brabant.


Onderscheidend vermogen

Zoals gezegd is het een uniek product, nergens anders te koop. De toepassing is uniek, de potentiële klanten zijn klanten met een scootmobiel en de bedrijven die scootmobielen verkopen. Voor de verkopers van scootmobielen is het een reclame product. Er zijn er momenteel meer dan 400.000 van in Nederland en de voorspellingen zijn dat dit snel gaat groeien naar 600.000. Het is momenteel ook in België te bestellen. De bedoeling is om ook naar Engeland uit te breiden (600.000 potentiële klanten) en naar Duitsland (geen cijfers bekend). Om naar die landen uit te breiden is het nodig om de website in het Engels en Duits uit te breiden. En dan de marketing op te starten voor die landen. Als u droomt van een eigen bedrijfje met een uniek en onderscheidend product dat online te koop is, dan is hier de kans. Voor een relatief laag bedrag kunt u de eigenaar worden van dit bedrijf. Ook andere constructies zijn bespreekbaar.

 


Overig

Wie ben ik en waarom zoek ik een investeerder of koper? Ik ben vervroegd met pensioen gegaan (7jaar eerder). Wegens lichamelijke klachten kon ik mijn werk als torenkraan machinist niet meer doen. Ik wilde absoluut niet in de WIA en heb daarom voor vervroegd pensioen gekozen. Ik was net met pensioen toen ik een ergernis wilde gaan aanpakken, de ergernis was de zg veiligheidsvestjes die je ziet op scootmobielen om beter zichtbaar te zijn. Dat kan en moet beter, mooier en leuker. Het product is er dus maar dan moet de marketing worden aangepakt, het moet bekend worden bij iedereen. Dat is een opgave waar ik blijkbaar te weinig kaas van heb gegeten. En er moet geld in worden gestoken. Dat is nu waar de schoen wringt, de website maken en onderhouden, advertenties op Facebook hebben mijn spaarpotje geleegd. Gezien de reacties op het product moet het zeker levensvatbaar zijn. De reacties zijn eigenlijk altijd in de trend van, fantastisch, wat een mooi idee, wat is het leuk enz. Er werd mij aanbevolen om hier de naam van het product niet te noemen. Als u de foto's bekijkt ziet u de naam en kunt u er op googelen.


Afbeeldingen
Webshop met unieke producten voor scootmobiel gebruikers
Regio
Noord-Brabant
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
0 - 100.000
Overname
0 - 100.000