08/03/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Nederland

Algemene informatie

Branche

Horeca en recreatie

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Startend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Deze startup gaat een nieuwe online buurt bakkerij worden wat vers gebak levert aan klanten. De onderneming wordt een maatschappelijk betrokken bedrijf waar ze ook jongeren en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans bieden. Ze zullen hen intern opleiden en investeren met baangarantie in een groeiende organisatie. De startup werkt samen met ROC’s, gemeenten, andere instanties om gezamenlijk te investeren in lokale werkgelegenheid. Deze startup vormt een beweging van bedrijven en maatschappelijke organisaties die de handen ineenslaan voor een gemeenschappelijk doel: samen halveren ze de voedselverspilling in 2030. Zo houden ze jaarlijks 1 miljard kilo goed voedsel in de keten in Nederland. Hierbij beogen ze zo koploper te worden in het behalen van Sustainable Development Goal 12.3. De ondernemer is een creatieve ondernemer. Hij heeft 13 jaar ervaring als freelancer en 12 jaar ervaring in de consultancy.  


Activiteiten van het bedrijf

Ze zullen bakkerijproducten, patisserie, chocolade en desserts lokaal produceren en bezorgen bij de klant. De bakkerij zal bestaan uit alleen een keuken, daarom is er geen mogelijkheid om fysiek de taarten te komen halen of in de bakkerij te eten. De startup zal lokaal beginnen en later met verschillende keukens uitbreiden in Nederland. Deze onderneming gaat fors investeren in diversiteit. Ze zullen een breed aanbod in producten hebben van andere keukens en cultuur. Zo trekken ze een breed publiek aan. Daarbij hebben ze ook een biologische productlijn. De onderneming heeft gepland in Q3 2022 live te gaan.


Onderscheidend vermogen

De startup is uw buurtbakkerij. Het belangrijkste voordeel ten opzichte van een traditionele bakkerij is dat ze taarten aanbieden die vers zijn, met gemak besteld kunnen worden en veel keuze hebben. De startup staat garant voor versgebakken taarten en gebakjes die een paar uur voor levering worden bereid, in tegenstelling tot andere bakkerijen waar een taart een dag op de plank kunnen liggen.


Overig

Benodigd Kapitaal:

€200.000,-

Investeringsbehoefte:

  • De financiering zal voornamelijk worden gebruikt voor het starten en geografische uitbreiden. (50%)
  • Het creëren van hygiënische keukens. (20%)
  • Het investeren in technologie om virtuele restaurants te creëren. (20%)
  • Het betreden van nieuwe categorieën. (10%)

Afbeeldingen
Nieuw online buurtbakker concept
Regio
Noord-Nederland
Branche
Horeca en recreatie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
Vertrouwelijk
Overname
100.000 - 250.000

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.