Menu

Profiel nr. 104313

Snel-groeiend & reeds winstgevend vastgoed/cloud kitchen-concept op zoek naar investeerders

28/02/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Bedrijfsruimten

Soort bedrijf

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

 • Strategische overname
 • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 250.000 - € 500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De markt voor afhaalmaaltijden en maaltijd bezorging zal de komende jaren met gemiddeld 12% per jaar groeien. Het probleem voor restaurants, die in deze behoefte moeten voorzien, is dat restaurants zijn ontworpen om de maaltijden op de restaurant locatie te nuttigen. Het openen van een nieuwe restaurant locatie brengt een gemiddelde investering van 300K met zich mee. 

Daarnaast is het verzorgingsgebied van een restaurant beperkt, waardoor het bereik gelimiteerd is. Deze scale-up zorgt voor een oplossing door voor bestaande restaurants kant en klare keukens te bieden waaruit ze hun producten kunnen verkopen (cloud-kitchen-concept). Er kan op de locaties (op een courante locatie in de kern van een dichtbevolkt verzorgingsgebied bevinden) zowel worden afgehaald als bezorgd. Het kunnen bestellen en afhalen levert restauranthouders een veel hogere marge op doordat ze minder commissie hoeven af te staan aan partijen zoals Thuisbezorgd, Foodora en Deliveroo. 

De investering voor de restaurants bedraagt hierdoor geen 300K, maar slechts 20K en de OPEX liggen substantieel lager dan bij een regulier restaurant. Tevens wordt hun verzorgingsgebied vergroot.


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming heeft reeds 1 locatie geopend, welke voor 100% is verhuurd. De huurders van de huidige locatie zijn erg blij met het concept en waren binnen 2 maanden reeds break-even op de nieuwe locatie. De contracten voor vestiging 2 - 5 zijn reeds getekend. Voor deze locaties zijn er reeds meer inschrijvingen dan er keukens beschikbaar zijn. 

Door het plaatsen van meerdere restaurantkeukens op 1 locatie zal er veel efficiënter gebruik worden gemaakt van het vastgoed en neemt de huuropbrengst voor de eigenaren van het vastgoed sterk toe (400%). De waarde van het vastgoed neemt gemiddeld toe met 300%. Business model Verhuren/Reinventing van restaurantvastgoed. Bovendien ontvangt de scale-up een commissie op bestellingen op afhaalmaaltijden via hun bestellingskiosken/app. 

Om de onderneming te laten groeien is men op zoek naar investeerders (vanaf 100K per ticket). De initiële financieringsbehoefte voor deze financieringsronde bedraagt in totaal 15.000K voor de komende 2 jaar.

Er zijn voor investeerders 4 financieringsmogelijkheden beschikbaar, te weten:

 • Senior lening met zekerheid;
 • Mezzanine lening;
 • Converteerbare lening;
 • Aandelen.

Onderscheidend vermogen

Key figures: 

De onderneming heeft per heden een omzet van 300K per jaar. Hierdoor is de eerste vestiging reeds winstgevend (195K p/j). Men heeft de ambitie om in 24 maanden 20 vestigingen te openen, hetgeen een omzet van 7.100K per jaar moet opleveren. De ROI bedraagt volgens de prognose 20%. 

Investeringsrationale:

 • Excellent team;
 • Reeds winstgevend met 1 vestiging;
 • Meerdere inkomstenstromen (huur +/+marge op afhaalmaaltijden);
 • Contracten voor vestigingen 2 t/m 5 op excellente locaties zijn reeds getekend, kunnen veel sneller executeren dan andere aanbieders;
 • Waarde van het vastgoed stijgt gemiddeld met 300% nadat deze panden zijn verhuurd;
 • Sterk groeiende markt.

Overig

Team:

De onderneming wordt geleid door een ambitieus en excellent team dat alle aspecten van de bedrijfsvoering dekt. De CEO heeft ervaring als manager bij McKinsey. De rest van het 4-koppige team heeft managementfuncties gehad bij: UberEats, Deliveroo en een vooraanstaande vastgoedmakelaar.


Snel-groeiend & reeds winstgevend vastgoed/cloud kitchen-concept op zoek naar investeerders
Regio
Nederland
Branche
Bedrijfsruimten
Type
Te koop aangeboden
Omzet
250.000 - 500.000
Overname
N.o.t.k.
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.