Profiel nr. 103868

Onderhoudsbedrijf in regio Nijmegen met landelijke opdrachtgevers

23/11/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Oost-Nederland

Ook interessant voor

 • Noord-Nederland
 • Midden-Nederland
 • West-Nederland
 • Zuid-Nederland

Algemene informatie

Branche

Bouw

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname
 • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De aanleiding om dit bedrijf te koop aan te bieden is het overlijden van de ondernemer / eigenaar in augustus 2021. Zijn vrouw, die al enkele jaren in de onderneming werkt heeft de directievoering ter hand genomen en heeft de steun van het personeel en de klantengroep. Het ontbreekt haar echter aan de technische kennis die nodig is om nieuw werk aan te nemen en maatoplossingen te verzinnen en goed te prijzen. Dat, in combinatie met het feit dat ze graag afstand wil nemen en ruimte wil maken voor de verwerking van het verlies, maakt dat de onderneming wordt aangeboden.


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming kent een lange bestaansgeschiedenis en heeft een goede naam opgebouwd als een allround onderhoudsbedrijf, met name actief op de zakelijke markt, aangevuld met opdrachten voor enkele particulieren. De kern van het klantenbestand is een aantal winkelbedrijven met meerdere vestigingen in Nederland, VVE’s en makelaars van bedrijfs onroerend goed. De bedrijfslocatie is gelegen aan de rand van een bedrijventerrein met afwisselend woningbouw en beschikt over een kantoor, kantine, werkplaats, magazijn en een buiten opslagplaats.

Het omzetniveau bedroeg in de afgelopen jaren gemiddeld € 800.000 op jaarbasis en is ruim winstgevend. Voor 2021 wordt een iets dalende omzet maar verbeterde winstgevendheid geprognosticeerd. Buiten de eigenaar zijn er 2 allround monteurs actief en een vaste groep van 3 tot 4 uitzendkrachten. De kantoorwerkzaamheden vinden plaats door de vrouw van de eigenaar.


Onderscheidend vermogen

De onderneming biedt goede perspectieven en synergievoordelen voor een onderhoudsbedrijf dat opzoek is naar uitbreiding. Om de succeskans te vergroten is het van belang dat de overnemende partij de directievoering ter hand neemt. Bijvoorbeeld door een bedrijfsleider te plaatsen die technische kennis bezit en in staat is om technische uitdagingen om te zetten in oplossingen. Daarnaast is het van belang dat de financiële administratie wordt geïntegreerd of dat daarvoor een administratief medewerkster beschikbaar is.

De huidige directeur / aandeelhouder is bereid mee te werken aan een goede en soepele overdracht van het bedrijf aan haar opvolger. Het voornemen bestaat wel om daarna afscheid te nemen. Dat alles is goed onderling overleg.


Overig

Het betreft een aandelentransactie waarbij een 100% belang wordt verkregen. Het onroerend goed, bestaande uit het perceel, een kantoor, een kantine, een magazijn en buitenruimte kan worden gehuurd. Overname van alleen de aandelen, zonder huur van het onroerend goed is eventueel ook bespreekbaar. Na ondertekening van een geheimhoudingsovereenkomst wordt meer informatie beschikbaar gesteld.


Onderhoudsbedrijf in regio Nijmegen met landelijke opdrachtgevers
Regio
Oost-Nederland
Branche
Bouw
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
250.000 - 500.000
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.