Profile number 103868

Onderhoudsbedrijf in regio Nijmegen met landelijke opdrachtgevers

23/11/2021 Date added

Located in

Oost-Nederland

Also interesting for this region (s)

 • Noord-Nederland
 • Midden-Nederland
 • West-Nederland
 • Zuid-Nederland

General information

Sector

Manufacturing

Type of company

Other

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

< 5

Type of buyer

 • MBI candidate
 • Strategic acquisition
 • Investor


Financial information

Turnover last financial year

€ 500.000 - € 1.000.000

Asking price

€ 250.000 - € 500.000

Earnings before taxes

€ 0 - € 100.000


Company history/background

De aanleiding om dit bedrijf te koop aan te bieden is het overlijden van de ondernemer / eigenaar in augustus 2021. Zijn vrouw, die al enkele jaren in de onderneming werkt heeft de directievoering ter hand genomen en heeft de steun van het personeel en de klantengroep. Het ontbreekt haar echter aan de technische kennis die nodig is om nieuw werk aan te nemen en maatoplossingen te verzinnen en goed te prijzen. Dat, in combinatie met het feit dat ze graag afstand wil nemen en ruimte wil maken voor de verwerking van het verlies, maakt dat de onderneming wordt aangeboden.


Company activities

De onderneming kent een lange bestaansgeschiedenis en heeft een goede naam opgebouwd als een allround onderhoudsbedrijf, met name actief op de zakelijke markt, aangevuld met opdrachten voor enkele particulieren. De kern van het klantenbestand is een aantal winkelbedrijven met meerdere vestigingen in Nederland, VVE’s en makelaars van bedrijfs onroerend goed. De bedrijfslocatie is gelegen aan de rand van een bedrijventerrein met afwisselend woningbouw en beschikt over een kantoor, kantine, werkplaats, magazijn en een buiten opslagplaats.

Het omzetniveau bedroeg in de afgelopen jaren gemiddeld € 800.000 op jaarbasis en is ruim winstgevend. Voor 2021 wordt een iets dalende omzet maar verbeterde winstgevendheid geprognosticeerd. Buiten de eigenaar zijn er 2 allround monteurs actief en een vaste groep van 3 tot 4 uitzendkrachten. De kantoorwerkzaamheden vinden plaats door de vrouw van de eigenaar.


Unique selling points

De onderneming biedt goede perspectieven en synergievoordelen voor een onderhoudsbedrijf dat opzoek is naar uitbreiding. Om de succeskans te vergroten is het van belang dat de overnemende partij de directievoering ter hand neemt. Bijvoorbeeld door een bedrijfsleider te plaatsen die technische kennis bezit en in staat is om technische uitdagingen om te zetten in oplossingen. Daarnaast is het van belang dat de financiële administratie wordt geïntegreerd of dat daarvoor een administratief medewerkster beschikbaar is.

De huidige directeur / aandeelhouder is bereid mee te werken aan een goede en soepele overdracht van het bedrijf aan haar opvolger. Het voornemen bestaat wel om daarna afscheid te nemen. Dat alles is goed onderling overleg.


Other

Het betreft een aandelentransactie waarbij een 100% belang wordt verkregen. Het onroerend goed, bestaande uit het perceel, een kantoor, een kantine, een magazijn en buitenruimte kan worden gehuurd. Overname van alleen de aandelen, zonder huur van het onroerend goed is eventueel ook bespreekbaar. Na ondertekening van een geheimhoudingsovereenkomst wordt meer informatie beschikbaar gesteld.


Onderhoudsbedrijf in regio Nijmegen met landelijke opdrachtgevers
Region
Oost-Nederland
Sector
Manufacturing
Type
For sale
Turnover
500.000 - 1.000.000
Overname
250.000 - 500.000
Get in contact Save to favourites

Interested or more information?

You can get in touch with the profile provider free of charge and without obligation. After entering your e-mail address you can express your interest or request more information. The data requested by us is intended solely for making contact and will therefore be treated discretely by the receiving party.

This is how you get in touch:

 • Enter your e-mail address below
 • If it is already known, log in or click on forgot password
 • Then fill in the response form and send it
 • We check your response and send it to the provider
 • The provider will contact you within 7 days
 • Didn't hear anything after 7 days? Let us know


Accompanying text for provider

 • Ask your questions
 • Indicate where your interest comes from
 • Tell something about your background

Available capital

Please note: financing a business acquisition requires a minimum of 25% own contribution.


This data is only intended for establishing contact. The data is checked by us before we send it to the provider. Responses that are incomplete or contain incorrect information will not be forwarded.

Postal code

Please enter your postal code and house number and the address will be filled in automatically.


E-mail

Make sure you enter the right data, otherwise the owner cannot contact you.

Phone number

If we contact you, we will always do so confidentially. Please be sure to enter the right number.

Mobile phone number

If we contact you, we will always do so confidentially. Please be sure to enter the right number.


After posting this reaction, an account will be created for you automatically. From here you can easily manage these and any subsequent responses. Create a password below. The password must be at least 6 characters long.